Klantcase

Medewerkers VodafoneZiggo verbinden met Valo intranet

8.000 medewerkers VodafoneZiggo verbinden 

Na de fusie tussen Vodafone Group en Liberty Global begin dit jaar hadden de 8.000 medewerkers van VodafoneZiggo behoefte aan een nieuw samenwerkingsplatform dat binnen enkele weken gerealiseerd moest worden. Maar hoe bouw en implementeer je in z’n korte tijd een online social samenwerkingsplatform, dat de organisatie op een moderne manier ondersteunt, met alle nodige beveiligingsmaatregelen, aansluitend bij de corporate branding van VodafoneZiggo?

Valo Intranet voor VodafoneZiggo

Portiva realiseerde binnen zes weken een geheel custom branded intranet voor VodafoneZiggo op basis van het bekroonde Valo Intranet. Valo Intranet is een kant en klaar social intranet op Office 365 en SharePoint en onlangs uitgeroepen tot beste Europese Intranet / Extranet oplossing. In minder dan drie maanden volgend op het intranet implementeerden wij tevens een online samenwerkingsplatform op basis van Teamsites en OneDrive for Business.

vodafoneziggo

“Dankzij Portiva waren wij in staat om een geheel nieuw intranet, Yammer en videoportaal op te leveren binnen de zeer strakke deadlines. De door Portiva getoonde inzet, betrokkenheid en flexibiliteit was precies wat wij nodig hadden.”, aldus Ruben Pelzer, verantwoordelijke projectmanager bij VodafoneZiggo.

Samenwerken in de cloud

De overgang naar Valo was voor VodafoneZiggo ook meteen een overgang naar Office 365 en dus naar de cloud. “Het is een mooie beslissing geweest om met Office 365 te gaan werken. Zo heb je meteen alle mogelijkheden om te communiceren en samen te werken. Het is echt een stap vooruit, vooral ook omdat we de oplossing nu verder kunnen uitbouwen.”, aldus Pieter van Scherpenberg, intranet & community manager bij VodafoneZiggo. Lees hier het gehele interview met Pieter, waarin hij vertelt over de samenwerking tussen VodafoneZiggo en Portiva en de implementatie van Valo Intranet.

Implementatie

Voor de implementatie van zowel het intranet als het samenwerkingsplatform, maakten wij gebruik van een breed spectrum van Microsoft-technologieën, zoals SharePoint Online, OneDrive for Business, Office 365 Video, Yammer, Azure Information Protection, Data Loss Prevention en Multi-Factor Authenticatie. Omdat het allemaal Microsoft producten betreft is het grote voordeel dat de producten goed met elkaar te combineren zijn en allemaal op eenzelfde soort manier te gebruiken.

Valo Customer Success Story of the Year

Met de uitgebreide en succesvolle implementatie van Valo Intranet bij VodafoneZiggo hebben wij in 2017 de Valo Customer Success Story of te Year Award in ontvangst mogen nemen. Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning. Het is de kroon op het project, dat mede door de goede samenwerking met zowel VodafoneZiggo als Valo tot dit succes heeft geleid.

Wil je meer weten over Valo?