Wat is SharePoint?

SharePoint: samenwerken en bestanden delen

Wat is SharePoint? SharePoint is het Microsoft-platform voor online samenwerken het delen van bestanden. SharePoint kan on-premises of in de cloud gebruikt worden en is een goede basis voor Office365, een intranet of de bouw van apps.

Veel meer dan alleen bestanden delen

Microsoft lanceerde SharePoint in 2001 als oplossing voor het opslaan en delen van bestanden. Maar wat is SharePoint nog meer? Ondertussen is SharePoint uitgegroeid tot een platform dat als basis dient voor communicatie, kennisdeling, samenwerking, dossierbeheer, compliance, kwaliteitsbeheer en ketenintegratie.

Steeds meer bedrijven werken met SharePoint Online. Dit is de implementatie van SharePoint in de cloud. Door in de cloud te werken in plaats van on-premises besparen organisaties op kosten voor licenties en beheer. Daarnaast is het bij SharePoint in de cloud makkelijk om te schalen. De kosten blijven dan beperkt tot het daadwerkelijke gebruik.

Robuust, veilig en overal toegankelijk

Microsoft zag lang geleden al de behoefte aan robuust en veilig bestandsbeheer voor bedrijven met meerdere locaties of internationale vestigingen. Met de komst van Het Nieuwe Werken en mobiele toepassingen is real-time online samenwerken en kennis delen voor alle bedrijven noodzaak geworden. De mobiele apps van Microsoft en de integratie met Office365 zorgen dat SharePoint-gebruikers altijd de nieuwste versie van alle documenten hebben, ook als ze niet achter een computer zitten. SharePoint biedt ook een uitgebreide zoekfunctie, die informatie snel en makkelijk toegankelijk maakt. SharePoint integreert met Yammer (enterprise social media) en Skype for Business (chat-, voice-, en videocommunicatie) om online samenwerken aan documenten mogelijk te maken.

Wat is SharePoint: snel innoveren op een gezamenlijk platform

Naast de standaardfuncties biedt SharePoint bedrijven de  mogelijkheid om eigen processen te automatiseren en te stroomlijnen. Dit kan ook buiten de grenzen van de organisatie. Wereldwijd gebruiken honderden bedrijven SharePoint voor ketenintegratie en Line Of Business-integratie zodat ze snel en zonder fouten kunnen samenwerken met hun leveranciers en klanten. SharePoint is een platform dat in principe als basis kan dienen voor alle toepassingen en processen. Door met een enkel, gezamenlijk platform te werken wordt beheer eenvoudiger en goedkoper. Bij het gebruik van SharePoint in de cloud is er zelfs vrijwel geen technisch beheer meer nodig.

SharePoint voor veiligheid en compliancy

Veel organisaties moeten aantoonbaar voldoen aan allerlei interne en externe regels en richtlijnen. SharePoint biedt standaard een zeer hoog niveau aan beveiliging tegen ongeoorloofde toegang en dataverlies en is daarnaast zo in te richten dat bewaartermijnen, databeveiliging en toegangsrestricties voldoen aan belangrijke internationale normen zoals ISO 27001.

Continuïteit, betrouwbaarheid en stabiliteit in enterprise-omgevingen

SharePoint is niet het enige samenwerkingsplatform. Toch is het voor veel organisaties een logische keuze. Verschillende redenen waarom bedrijven voor SharePoint kiezen zijn:

  • SharePoint is de ‘industry standard’, mede dankzij de grote schaalbaarheid.
  • De ondersteuning van Microsoft garandeert continuïteit, veiligheid en doorontwikkeling.
  • Door integratie met Office365, Skype for Business en Yammer biedt SharePoint standaard veel functionaliteit.
  • SharePoint is efficiënt centraal te beheren en daardoor kosteneffectief.

Deze bedrijven hielpen wij verder met SharePoint:

Logo Brabant Water klantcase Portiva         

Sander Vlamings

Sander Vlamings

Account Manager

Benieuwd wat Portiva voor u kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-38065476
svlamings@portiva.nl

Verder praten over SharePoint?

Stel direct je vraag

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?