Migratie

SharePoint

Cloud ready migratie bij Heineken

Topbanner Heineken

Dit is een succesverhaal uit de tijd van Mavention (inmiddels onderdeel van Portiva)

Optimale uitwisseling van informatie is één van de sterke punten van het SharePoint intranet. Een migratie-traject naar de nieuwste omgeving, in samenwerking met SharePoint consultant en SharePoint specialist Portiva (voorheen Mavention), is voor bierbrouwer Heineken dan ook een logische stap. Het platform wordt naar een hoger niveau getild, heeft een betere performance en de informatiesystemen sluiten beter op elkaar aan.

Bovendien wordt de infrastructuur voorbereid op online werken. Heineken Nederland maakt de overstap van SharePoint 2010 naar SharePoint 2013 voor in totaal zo’n 3000 medewerkers, verdeeld over drie brouwerijen, acht regionale vestigingen en het frisdrankconcern Vrumona.

De overstap voerde Portiva (voorheen Mavention) uit in drie fasen. In de eerste fase worden de benodigde voorbereiding voor de migratie getroffen en de nieuwe infrastructuur ingericht. In de tweede fase vindt de migratie van de websites en databases plaats naar het nieuwe SharePoint intranet platform. De derde fase betreft het ombouwen van de bestaande oplossing naar ‘cloud-ready’-oplossingen volgens het SharePoint app model principe.

Soepel

De migratie van de huidige content naar SharePoint 2013 verliep voorspoedig. Door een aantal proefmigraties naar een bijbehorende testomgeving als realistische afspiegeling van de productieomgeving werden eventuele problemen ondervangen.

Een soepele samenwerking en onderling vertrouwen tussen Heineken en Portiva (voorheen Mavention) maakten snel schakelen mogelijk. Er werd zelfs een dag op de planning gewonnen. Het nieuwe SharePoint intranet platform biedt zowel technische als functionele verbeteringen. Zo is optimale uitwisseling van informatie mogelijk en het beheer eenvoudiger geworden. Door de juiste manier van inrichten en het gebruik van verbeterde hardware kan nu een uptime van 99,9% gegarandeerd worden op het platform.

Online werken

Op dit moment werkt Heineken nog ‘on premises’, waarbij de software lokaal geïnstalleerd wordt. Dit kan effectiever en efficiënter in de cloud. Bovendien is bij deze manier van online werken de digitale werkplek altijd voorhanden, ook buiten kantoortijden!

Een browser met internetverbinding volstaat. Om Heineken Nederland technisch voor te bereiden op het online werken zorgt Portiva (voorheen Mavention) voor het juiste gereedschap. Volgens het ‘SharePoint app model’-principe functioneren de bestaande oplossingen straks zowel on-premises als in een cloud gebaseerd systeem. Het eindresultaat? Optimaal gebruik van de mogelijkheden van SharePoint door de juiste configuraties op een 100% standaard SharePoint-platform.

Meld je aan voor de Portiva Update

Dit vind je vast ook interessant.