Wij helpen je om de stap te maken naar lagere kosten en betere schaalbaarheid.

Ook in jouw bedrijf wordt waarschijnlijk gepraat over een overgang naar de cloud. Steeds meer applicaties draaien niet meer op lokale computers of op dedicated servers, maar op gedeelde servers ergens op het web.

Waarom de cloud?

Waarom gaat iedereen in de cloud werken? Het antwoord is simpel: hoe minder eigen hardware je hebt, hoe lager de investeringskosten en hoe kleiner de kans dat je betaalt voor capaciteit die je niet nodig hebt. Kortom: lage startinvesteringen en alleen betalen voor wat je gebruikt. Wie wil dat nou niet?

 

Aspecten van transitie

De transitie naar de cloud heeft impact op je beheerorganisatie op drie manieren:

  • Technisch beheer – de dagelijkse werkzaamheden aan servers en databases.
  • Functioneel beheer – functionele ondersteuning van gebruikers.
  • Development – realiseren van nieuwe functionaliteit in de bestaande omgeving.

 

Technisch beheer

In principe verdwijnt het technisch beheer bij cloud-migratie volledig uit je bedrijf. Dat is een verandering die in jouw organisatie nogal wat overhoop haalt. Voor het technische personeel binnen je organisatie is het een onzekere periode, maar tegelijkertijd heb je die mensen hard nodig om de migratie tot een goed einde te brengen. Portiva helpt deze processen in goede banen te leiden.

 

Functioneel beheer

Het ondersteunen van gebruikers verandert ook. De cloud brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee, zoals het toelaten van externe gebruikers op je omgeving. Hoe ga je die ondersteunen? Hoe richt je de ondersteuning van mobiele devices in? De aanpak van storingen verandert ook. Omdat het technisch beheer is uitbesteed, lost een externe partij die storingen op. Die beheerder voert ook updates door die gevolgen kunnen hebben voor je apps. Daarvoor moeten procedures worden ingericht.

 

Development

Cloud-platform Azure ondersteunt de meeste gangbare programmeertalen en frameworks. Dat betekent dat jouw IT’ers apps kunnen blijven bouwen in hun favoriete taal. Het grote verschil met het ontwikkelen van lokale apps is dat Azure al veel functionaliteit bevat, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging en databeheer. App development kan dus voortaan sneller. De aanpak zal ook veranderen omdat het accent verschuift van SharePoint applicatiepagina’s naar Azure apps. Wij helpen je graag op weg.

 

Security

Veel vragen over de cloud hebben betrekking op beveiliging. Het voelt voor velen toch een beetje raar om alle data en apps buiten de muren van het bedrijf onder te brengen. Toch zijn ze daar, beheerd door de cloud-specialisten van Microsoft, waarschijnlijk veiliger dan ooit. Veel procedures moeten natuurlijk wel opnieuw worden ingericht. Samen met jou maken we graag een allesomvattend plan voor security, databescherming, compliance en governance.

 

Hybride oplossingen

Is de cloud de oplossing voor alles? En moet jouw organisatie dan maar meteen helemaal over? Bij Portiva geloven we dat de cloud de toekomst is, maar we geloven niet in een overhaaste aanpak. Eén van de grote voordelen van Azure en de Microsoft cloud is juist dat een transitie geleidelijk kan. Security, identity management en document management zo zijn gemaakt dat ze ook je lokale infrastructuur kunnen ondersteunen. Daardoor wordt een hybride aanpak mogelijk.

 

Wij ondersteunen je

Het is duidelijk dat een migratie naar de cloud op alle niveaus veranderingen met zich meebrengt. Daar staat tegenover dat er veel extra mogelijkheden en kansen ontstaan. Portiva heeft alle nodige ervaring en expertise om je in iedere fase van het proces te ondersteunen.

Maarten-Eekels_B2A2990

Maarten Eekels

Technical Director

Verder praten over migratie? Neem direct contact op:

Dit vind je vast ook interessant.

Royal_Boskalis_Westminster_Headquarters


Klantcase

SharePoint cloud-migratie voor Boskalis
Boskalis is niet alleen een toonaangevende baggeraar en maritiem dienstverlener, het bedrijf loopt in zijn sector ook voorop bij het benutten van de mogelijkheden van de cloud. Om afscheid te kunnen nemen van de eigen datacenters moest er nog een laatste stap gezet worden: het migreren van het intranet.

Lees de klantcase
RAI-logo-220x171


Klantcase
Migratie en beheer SharePoint voor RAI Amsterdam
Een complexe omgeving met veel maatwerk, maar een succesvolle migratie van de Microsoft SharePoint omgeving van SharePoint 2010 naar 2013. 

Lees de klantcase
Icoon_Cloud_800x500


Expertise
Werken in de cloud
Werken met Office 365 zorgt voor grote kostenbesparingen op infrastructuur en beheer. De cloud biedt het gereedschap om beter samen te werken en zo jouw markten beter te bedienen. Maar welke route moet je volgen?

Ontdek werken in de cloud