Event

Sharing & Sushi

Op woensdag 10 april 2019 organiseren wij onze eerstvolgende Sharing & Sushi avond. Tijdens onze Sharing & Sushi kennisevents delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen met jou. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie. Wij starten de avond met -hoe kan het ook anders- sushi en na afloop is er volop ruimte om onder het genot van een drankje te netwerken.

Programma 


17:30 – 18:30 uur  |  Ontvangst met Sushi


18:30 – 18:45 uur  |  Welkom door Maarten Eekels, CTO van Portiva, MVP en RD


18:45 – 19:05 uur  |  Albert Hoitingh (MVP), Solution Architect Office 365 bij Motion10
Unified Labeling – Azure Information Protection binnen Office 365
Tijdens Ignite 2018 introduceerde Microsoft de zogenaamde unified labeling. Aangekondigd als de brug tussen Office 365 en Azure Information Protection dient unified labeling te zorgen voor zowel informatiebescherming als informatiebeheer. Albert laat in zijn sessie zien wat dit unified labeling inhoudt en waarom Microsoft überhaupt spreekt van “unified” labeling.


19:05 – 19:25 uur  |  Jeroen Scipio, Infrastructure Consultant bij Portiva
Azure resources deployen via ARM templates 
Het uitrollen van nieuwe Azure Resources gaat gemakkelijk via het Azure Portaal. Maar zodra je meerdere resources op reguliere en consistente basis moet uitrollen wordt dit best een opgave. In deze sessie zal Jeroen Scipio jullie meenemen in hoe je gemakkelijk binnen Azure met ARM templates resources kan uitrollen.


19:25 – 19:40 uur  |  Pauze


19:40 – 20:00 uur  |  Maarten Eekels (MVP & RD), CTO bij Portiva en Simone Molenwijk, Functioneel Consultant bij Portiva
In 11 stappen van overstelpte naar blije gebruiker in Microsoft Teams 
Voor veel gebruikers komt Microsoft Teams (te) overweldigend over. Al die gesprekken en notificaties. En dat is ook logisch, omdat Teams nieuw is en het is nog geen onderdeel van het dagelijks werk, van de dagelijkse rituelen. In deze sessie bieden Maarten en Simone 11 tips met best practices, gebaseerd op ervaringen bij klanten, om meer structuur te brengen in het dagelijks gebruik van Teams.


20:00 – 20:30 uur  |  Elio Struyf (MVP), Senior Developer & Architect bij Valo
Challenges while building a product on SharePoint modern
Alles in SharePoint gaat tegenwoordig zo snel vooruit. Elke week worden er wel een paar nieuwe features gelanceerd. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen naar eindgebruikers toe. Deze hebben steeds de nodige informatie nodig om te weten wat er mogelijk is. Maar ook zeker op het vlak van ontwikkeling zal je merken dat het zeer belangrijk is al deze veranderingen op te volgen. In deze sessie kom je te weten wat de uitdagingen kunnen zijn bij het ontwikkelen voor SharePoint en hoe je hier kan trachten mee om te gaan.


20:30 – 21:00 uur  |  Quiz gevolgd door borrel

Ik kom graag