Events

Met grote regelmaat organiseren wij diverse evenementen, bijeenkomsten, seminars en webinars. Dit doen wij vaak samen met Microsoft of met onze business partners. Bekijk hieronder ons actuele aanbod of meld je voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

14 mrt
Webinar dataclassificatie en dataveiligheid

Maak jij je zorgen over de veiligheid van je bedrijfsdata in de cloud? Op 14 maart vertellen onze security consultants je alles over het labelen, classificeren en beveiligen van je bedrijfsdata binnen de Microsoft cloud, zodat je data veilig kan delen met betrokkenen buiten je organisatie en dataverlies tegen gaat.

28 mrt
Digital Workplace Update Q1

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

10 apr
Sharing & Sushi

Woensdag 10 april 2019 organiseren wij onze eerstvolgende Sharing & Sushi avond. Tijdens onze Sharing & Sushi kennisevents delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen met jou. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie.

27 jun
Digital Workplace Update Q2

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

26 sep
Digital Workplace Update Q3

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

19 dec
Digital Workplace Update Q4

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

Eerder georganiseerde events
14 apr
Roundtable SharePoint & Office 365 ‘Praktijk scenario’s voor uw organisatie’

Roundtable SharePoint & Office 365 ‘Praktijk scenario’s voor uw organisatie’     Ruim 86% van de organisaties gebruiken Microsoft SharePoint en Office 365 reeds of zijn voornemens hier de eerste stappen mee te zetten. Vragen die hierbij vaak worde …

21 apr
Sharing & Sushi community kennisevent

Tijdens onze SharePoint & SUSHI avonden delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie onder het genot van overheerlijke sushi. Op de SharePoint & sushi avond ben je om 18:00 uur van harte welkom op onze locatie aan de Coltbaan 4 in Nieuwegein.We starten dan met sushi. Daarna volgt het inhoudelijke ​programma.

11 jun
SharePoint Saturday NL

SharePoint Saturday NL     Portiva is Platinum sponsor van SharePoint Saturday dat zaterdag 11 juni 2016 plaatsvindt in Van der Valk Hotel Vianen. SharePoint Saturday is een gezellige en leerzame dag met sessies van gerespecteerde SharePoint profession …

01 nov
Sharing & Sushi community kennisevent

Tijdens onze Sharing & Sushi avonden delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie. Op deze Sharing & Sushi avond ben je om 17:30 uur van harte welkom op onze locatie aan de Coltbaan 4 in Nieuwegein. Anders dan anders; dit keer wel geen “Sharing” maar geen “Sushi”. Deze sessie staat namelijk in het teken van de Microsoft Ignite conferentie en zal dus geheel in American style zijn.

16 nov
Unity Connect 2016

Unity Connect 2016     Unity Connect 2016 Van 16 – 18 november vindt in Haarlem Unity Connect 2016 plaats. Tijdens deze drie dagen staan de laatste ontwikkelingen op het gebied van SharePoint en Office 365 centraal. Naast verschillende keynotes worden  …

08 nov
Fall in ♥ with your Intranet

Bij het woord Intranet denk u vast niet aan SharePoint en Office 365. Toch is er een kant en klare oplossing die eenvoudig te gebruiken is, snel te implementeren, mooi om naar te kijken en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Benieuwd hoe u Intranet als één van de grootste pluspunten van uw organisatie kunt inzetten? Dan mag u de interactieve sessie “Fall in love with your Intranet” niet missen. Deze vindt plaats op 8 november aanstaande. Met behulp van diverse demo’s en heldere praktijkcases geven sprekers van o.a. Microsoft, Portiva en Valo u inzicht hoe een Social Intranet helpt bij het bouwen van een sociale bedrijfscultuur en medewerkers ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het Nederlandse voedingsconcern Corbion vertelt over hun keuze voor Valo.

17 nov
European SharePoint Conference 2016

Van 14 – 17 november 2016 vindt in Wenen Europa’s grootste SharePoint en Office 365 evenement plaats, de European SharePoint Conference (ESPC). Maarten Eekels, MVP en CTO bij Portiva, is één van de sprekers tijdens dit evenement. Op woensdag 16 november geeft hij de sessie “Office 365 Groups Deep Dive”, waar hij dieper in gaat op enkele geavanceerde mogelijkheden van Office 365 Groups.

22 nov
Experts Live 2016

Op dinsdag 22 november vindt Experts Live 2016 plaats. Maarten Eekels, MVP en CTO van Portiva, is één van de sprekers tijdens dit kennisevenement. Tijdens zijn sessie “Deep Dive Microsoft Flow en PowerApps” gaat hij in op de onderliggende Azure architectuur en services achter Flow en PowerApps, laat hij zien hoe connectoren kunnen praten met on-premises systemen. Maar ook de beveiliging en beheersbaarheid komen aan bod en tenslotte geeft hij troubleshooting tips.

11 apr
Sharing & Sushi community kennisevent

Tijdens onze Sharing & Sushi avonden delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie.

13 nov
European SharePoint Conference 2017

Van 13 – 16 november 2017 vindt in Dublin, Ierland, één van Europa’s grootste Microsoft SharePoint en Microsoft Office 365 evenementen plaats, de European SharePoint Conference.

29 sep
Microsoft Ignite 2017

Van 25-29 september 2017 vindt in Orlando Florida, Microsoft Ignite plaats. Met meer dan 20.000 bezoekers is dit één van de grootste conferenties voor IT-specialisten ter wereld. Microsoft Ignite is voor ons als Microsoft Partner een belangrijk evenement om op de hoogte te blijven van de nieuwe strategieën en technologieën binnen Microsoft.

22 jun
Office 365 Engage

Van 19-22 juni 2017 zal in Haarlem Office 365 Engage (voorheen Unity Connect) plaatsvinden. Portiva is wederom sponsor en wij verwelkomen je graag ook dit jaar op onze stand. Office 365 Engage biedt een volledig inzicht in het ondersteunen, implementeren en beheren van Office 365.

30 mrt
Webinar: Een social intranet met Valo

Tijdens het gratis webinar “Een Social Intranet met Valo” gaan we aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden in op de voordelen en uitdagingen van een social intranet. Met een demo laten wij zien welke mogelijkheden Valo u biedt. Valo Intranet vormt het middelpunt van alle communicatie, sociale interactie en samenwerking binnen uw organisatie.

10 jun
SharePoint Saturday 2017

Portiva is dit jaar wederom Platinum Sponsor van SharePoint Saturday dat 10 juni 2017 voor de zevende keer in Nederland wordt georganiseerd. SharePoint Saturday is een gezellige en leerzame dag met sessies van gerespecteerde SharePoint professionals, waaronder SharePoint MCM’s en MVP’s over een verscheidenheid aan SharePoint en Office 365 onderwerpen.

02 mei
Webinar: Aan de slag met Flow en PowerApps

Tijdens dit gratis webinar nemen wij je graag mee in de wereld van Microsoft Flow & PowerApps. We gaan uitleggen waarom Microsoft met Flow & PowerApps is gekomen en laten zien hoe sterk deze combinatie is. Het webinar ronden wij af met een korte workshop door praktisch aan de slag te gaan met een online vakantieaanvraag omgeving.

29 jun
Webinar: Maak kennis met Microsoft Teams

Je werkt al met SharePoint, Yammer en Skype en je organisatie maakt gebruik van Groups. Microsoft heeft Teams gelanceerd en toegevoegd aan Office 365, maar wat voegt dit toe? En… hoe zet je het op de juiste manier in? Op die vragen gaan wij in tijdens het webinar “Maak kennis met Microsoft Teams”.

18 mei
Klantendag partner AvePoint

Portiva werkt samen met diverse partners. Op 18 mei organiseert onze partner AvePoint een Nederlandse klantendag waar Portiva diverse presentaties, waaronder over Office 365 Groups, zal verzorgen.

16 mei
Virtual SharePoint Summit

Op dinsdag 16 mei organiseert Microsoft de Virtual SharePoint Summit. Tijdens dit jaarlijks online evenement presenteert Microsoft haar roadmap voor SharePoint en gaan ze dieper in op de laatste productinnovaties.

11 jun
Portiva runs for KiKa

Op 11 juni doet Portiva mee met de Run for KiKa in Utrecht. 12 Portivanen gaan hardlopen om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kinderkanker.

10 okt
Webinar: Klaar voor GDPR / AVG op 25 mei 2018?

Op 25 mei 2018 gaat de GDPR / AVG in. Tijdens dit webinar gaan wij dieper in op wat de AVG voor u als organisatie betekent en welke hulpmiddelen Microsoft en Portiva bieden om compliant te zijn.

12 sep
Webinar: Beveiliging van data in Office 365

Tijdens dit gratis webinar op 12 september gaan we in op de beveiliging van data in Office 365. Het delen van bestanden met externe gebruikers is namelijk er makkelijk, maar brengt ook risico’s met zich mee.

10 okt
Portiva Presents 2017

Op dinsdag 10 oktober organiseren wij naar aanleiding van Microsoft Ignite een event exclusief voor onze relaties. Tijdens Portiva Presents 2017 openen wij voor u de zware ijzeren deuren van de oudste gevangenis in Nederland, het Wolvenplein in Utrecht. Op deze unieke plek zullen sprekers van Microsoft, Fountainheads en Portiva u met inspirerende en breed toegankelijke presentaties verwonderen, verrassen en bevrijden. De middag sluiten we actief én in stijl af tussen de oude cellen van de gevangenis.

24 okt
SharePoint Unite

Van 24 t/m 26 oktober vindt in het Philharmonie in Haarlem SharePoint Unite plaats, voorheen bekend als Unity Connect en SharePoint Connect. Gedurende deze drie dagen gaan diverse sprekers in op de laatste trends en ontwikkelingen rondom SharePoint en Office 365. Ook Maarten Eekels, CTO van Portiva en tevens Microsoft MVP, zal enkele sessies verzorgen.

23 nov
Webinar Interactieve web forms op SharePoint

In 2013 maakte Microsoft al bekend niet langer te investeren in InfoPath en alleen nog gedurende de looptijd van SharePoint 2016 ondersteuning te bieden. Om ook in de toekomst interactieve web forms te kunnen blijven ontwerpen op SharePoint en SharePoint Online organiseren wij samen met onze partner skybow een webinar over Rich Forms, een uitstekend alternatief voor InfoPath.

28 nov
Sharing & Sushi community kennisevent

Tijdens onze Sharing & Sushi avonden delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie.

30 nov
In 3 stappen naar Big Data op Azure

30 november organiseren wij in samenwerking met Big Data Republic en Microsoft de bijeenkomst “In 3 stappen naar Big Data op Azure”. Tijdens deze bijeenkomst laten wij zien welke stappen nodig zijn om een Big Data omgeving op te zetten en hoe je Data Science van een laptop kan opschalen naar een volledig gegenereerde (Azure) Big Data omgeving.

12 dec
Webinar: Cloud Backup & Restore

Werk jij in de cloud op Office 365? Dit biedt vele voordelen, maar Microsoft Office 365 biedt geen uitgebreide mogelijkheden voor een volledige backup en restore oplossing. In dit webinar laten wij je zien hoe eenvoudig je zelf weer controle krijgt over jouw data in onder andere SharePoint Online.

11 jan
Webinar: Journey to the Cloud

De toekomst van ICT ligt in de cloud. Maar hoe kom je daar? Hoe ziet de ‘Journey to the Cloud’ er voor jouw organisatie uit? En hoe kun je de cloud zo optimaal mogelijk inzetten om er als organisatie ten volste van te profiteren? Meld je aan voor ons gratis webinar op 11 januari.

15 feb
Webinar: Documentsjablonen in Office 365

Op donderdag 15 februari om 10.00 uur organiseren wij samen met onze partner iWRITER een gratis webinar over documentsjablonen in Office 365. We laten je zien hoe eenvoudig het voor jouw organisatie is om altijd en overal over de meest up-to-date Office sjablonen te beschikken.

30 jan
DIWUG Event

Portiva is sponsor van de DIWUG bijeenkomst van 2018. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 30 januari op het kantoor van Portiva.

11 apr
Sharing & Sushi community kennisevent

Tijdens onze Sharing & Sushi avonden delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie.

27 mrt
Webinar Digital Workplace Update

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

28 jun
Webinar Digital Workplace Update

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

02 okt
Webinar Digital Workplace Update

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. In dit specifieke webinar gaan we in op alle highlights van Mircosoft Ignite 2018, dus meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

20 dec
Webinar Digital Workplace Update

Ieder kwartaal zetten wij alle ins & outs die van invloed zijn op jouw digitale werkomgeving voor je op een rij in onze in ons gratis Digital Workplace Update Webinar. Meld je aan en mis niks over jouw digitale werkomgeving!

24 apr
Webinar: Classificeren, labelen en beveiligen van bedrijfsdata

Een gratis webinar waarin wij je alles vertellen over het classificeren, labelen en beveiligen van je bedrijfsdata. Vanuit onze Digital Workplace Experience helpen wij je graag bij het beveiligen van je bedrijf door je mensen en informatie te beschermen en zo te voldoen aan de privacy richtlijnen.

24 mei
Webinar: Kom verder met PowerApps & Flow

Tijdens dit gratis webinar nemen wij je mee in de wereld van Microsoft PowerApps & Flow. We laten zien wat nieuw is, hoe PowerApps en Flow InfoPath en Access vervangt en geven live een workshop van een declaratie app en parallelle goedkeuring.

30 jun
SharePoint Saturday 2018

Portiva is dit jaar wederom Platinum Sponsor van SharePoint Saturday dat 30 juni 2018 voor de 8ste keer in Nederland wordt georganiseerd. SharePoint Saturday is een gezellige en leerzame dag met sessies van gerespecteerde SharePoint professionals, waaronder SharePoint MCM’s en MVP’s over een verscheidenheid aan SharePoint en Office 365 onderwerpen.

03 jul
Webinar: Microsoft Teams succesvol in je organisatie

In dit webinar vertellen wij je wat nieuw is in Microsoft Teams, hoe je Teams kan beheren en succesvol kan uitrollen in je organisatie.

28 sep
Microsoft Ignite 2018

Microsoft Ignite vindt plaats van 24-28 september 2018 in Orlando, Florida. Met meer dan 700 deep-dive sessies, ruim 100 expert workshops en meer dan 20.000 bezoekers is Ignite één van ‘s werelds grootste conferenties voor IT-specialisten. Dagelijks doen onze Portivanen ter plaatse verslag van alle highlights.

11 okt
Webinar Valo Modern

Valo Modern zorgt ervoor dat jouw digitale werkomgeving nog beter bij jouw wensen en behoeften aansluit. In dit webinar laten wij je alle highlights en features van Valo Modern 1.0 zien, hét social intranet voor SharePoint Modern.

21 nov
Sharing & Sushi

Woensdag 21 november organiseren wij onze eerstvolgende Sharing & Sushi avond. Tijdens onze Sharing & Sushi kennisevents delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen met jou. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie.

26 nov
ESPC18

Van 26-29 november vindt in Kopenhagen de ESPC18 plaats. Onze Portivanen Maarten Eekels en Nico Martens geven deze dagen diverse sessie over Azure, Office 365, Stream en Teams.

06 nov
Microsoft Security Days 2018

Van 6-8 november bezochten Maarten Eekels en Bram Zegwaart de Microsoft Partner Security Days 2018 op het hoofdkantoor van Microsoft in Tel Aviv, Israël, waar ook het Security Cyber Center van Microsoft is gevestigd.

31 jan
Security webinar

Werk je in de Microsoft cloud en wil je 2019 goed beginnen op het gebied van security? Schrijf je dan in voor het gratis security webinar, 31 januari om 10:00 uur

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?