Wat is Microsoft Azure?

Azure: de kracht van de Microsoft cloud. Wat gaat u ermee doen?

Wat is Microsoft Azure? Het is het cloudplatform van Microsoft. Azure biedt veel standaard functionaliteiten die door software-ontwikkelaars gebruikt kunnen worden om snel apps te bouwen, te testen en in productie te nemen. Het staat aan de basis van onder andere SharePoint Online en Office 365 en ondersteunt alle gangbare programmeertalen.

Lees waarom wij Microsoft Azure de beste basis vinden voor het ontwikkelen van uw apps.

Uw eigen ontwikkeltools, geen zorgen over deployment en beheer

Uw grootste winst zit bij ontwikkelen en uitrollen in de cloud is het serverbeheer. Of liever, het gebrek daaraan. Azure is een gedistribueerd platform dat alle details van de fysieke omgeving zelf regelt. Dat betekent minder zorgen over technisch beheer en absolute focus op functionaliteit. Development op Azure zit niet vast aan Microsoft-tools. Het is een open omgeving en biedt ondersteuning voor alle gangbare programmeertalen en open-sourceplatformen. Duizenden bedrijven over de hele wereld vertrouwen dagelijks op Azure voor hun bedrijfskritische processen.

Waarom zelf bouwen als het al bestaat?

Wat is Microsoft Azure nog meer? Het is een luilekkerland voor ontwikkelaars. Time to market is bij innovatie essentieel. Dus wilt u zich niet bezighouden met het ontwikkelen of aanpassen van standaardfunctionaliteiten. Beveiliging, toegangsbeheer, dataverzameling, frameworks voor mobiele apps op alle platformen… Azure is dus niet alleen een cloudplatform dat u de zorgen over serverbeheer uit handen neemt, het is ook uw nieuwe ontwikkelomgeving. Inmiddels zijn op Azure ook tools voor Big Data, kunstmatige intelligentie, Natural Language Processing (NLP) en het Internet of Things (IoT) beschikbaar. Met deze toepassingen gaat voor u de deur open naar intelligente apps en netwerken die uw bedrijf grootse mogelijkheden bieden.

Wat is Microsoft Azure? Betalen voor gebruik, niet voor een serverpark

U wilt uw bedrijf laten groeien. Daarbij wilt u niet gehinderd worden door langdurige aankooptrajecten voor serverhardware of knellende, langlopende contracten. Azure schaalt mee met groeiende bedrijven door u te laten betalen voor wat u gebruikt. Het kan natuurlijk ook dat u bepaalde activiteiten juist aan het afbouwen bent. Werkt u tijdelijk met minder mensen? Dan kan het bij een conventionele omgeving lastig zijn om van licenties en overcapaciteit af te komen. Op Azure betaalt u alleen voor de capaciteit die u gebruikt. Een minder drukke periode? Dan is uw rekening ook lager. Groeit uw bedrijf? Dan is extra capaciteit binnen een minuut beschikbaar.

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde technologie

Daan Huttenga

Daan Huttenga

Operations Director

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?
Neem direct contact op:
06-48591102
dhuttenga@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?