Sharing & Sushi community kennisevent

28 november 2017  18:00  Coltbaan 4E, Nieuwegein

Tijdens onze Sharing & Sushi kennisevents delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s met trends, demo’s en ruimte voor discussie. Op de Sharing & Sushi kennisevents ben je vanaf 17:30 uur van harte welkom op onze locatie aan de Coltbaan 4E in Nieuwegein. We starten met sushi, waarna het inhoudelijke ​programma volgt.

Op 28 november geven we vier presentaties op onze Sharing & Sushi avond. De avond starten wij om met sushi, gevolgd door de inhoudelijke sessie die worden afgesloten met een interactieve quiz, waarna de borrel start. Onderstaand het programma, de sprekers en de presentaties.

 

Programma

17.30 uur: Ontvangst met sushi
18.15 uur: Welkom en start inhoudelijke sessies
20.15 uur: Interactieve quiz met aansluitende borrel
21.00 uur: Einde

 

Let your Business Data Flow! 

Staffan Nelemans, Cloud Architect bij Portiva

Microsoft Flow is de vervanger van de oude workflow-engine in SharePoint. Zoals je wellicht kunt voorstellen, is het van belang om de eindgebruiker in staat te stellen verschillende apps en/of services met elkaar te kunnen verbinden en op verschillende tiggers te kunnen reageren. Out-of-the-box werkt dit alleen voor reeds gespecificeerde Flow connectors terwijl je eigen bedrijfsapplicatie ontbreekt. In deze sessie wordt uitgelegd hoe je Flow kan integreren in je eigen bedrijfsapplicatiearchitectuur en hoe je de eindgebruiker in staat stelt om meer uit deze aangepaste Flow connectors te halen.

 

Bouw een chatbot met QnA Maker

Niek Jachimowski, Functional Consultant bij Portiva

“Stel mij een vraag”… Een erg bekend fenomeen op vele websites van Nederlandse warenhuizen.
Chatbots bestaan natuurlijk al veel langer, maar met de komst van Microsoft Azure Bot Service ligt het bouwen van een intelligente bot binnen handbereik. Vragen rondom thema’s binnen je organisatie kunnen eenvoudig door een bot beantwoord worden. Tijdens deze presentatie laat Niek Jachimowski zien hoe je in korte tijd (en zonder programmeerkennis), een eigen chatbot in een intranet kan implementeren.

 

De Column Formatter in actie

Maarten Eekels, MVP en CTO van Portiva

Op Microsoft Ignite werd voor moderne lijsten in SharePoint Online de mogelijkheid aangekondigd om de formatting van kolommen aan te passen. Van eenvoudige kleurtjes, tot het gebruik van iconen en het toevoegen van actie-links. Deze maand wordt deze functionaliteit uitgerold en in deze sessie zal Maarten Eekels een aantal praktische voorbeelden tonen.

 

Hoe bouw je oplossingen voor teams?

Albert-Jan Schot, MVP en CTO van Mavention

Met Microsoft teams krijg je nieuwe mogelijkheden om samen te werken en informatie te delen. Maar hoe kun je teams verreiken met eigen functionaliteit? Welke opties heb je om oplossingen te bouwen die integreren met teams? Vragen die met de introductie van elke nieuwe technologie spelen. In deze sessie krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die je hebt om met informatie uit teams te werken. Zo ben je een keer op de hoogte van wat je kunt bereiken met Microsoft teams.

 

Aanmelden

Om deel te nemen aan onze Sharing & Sushi avond op 28 november aanstaande, kun je je direct aanmelden middels onderstaande link.

Tot 28 november!

 

Interesse in dit event?

Schrijf je direct in

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Portiva, Nieuwegein, Netherlands

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?Share This