Sharing & Sushi community kennisevent

21 april 2016  18:00  Nieuwegein

Sprekers

Maarten van den Dungen – Excel services en handige dashboards

Excel Services is al lang aanwezig binnen de SharePoint omgeving. Vanaf SP2010 kan er al mee gewerkt worden. Maar wat kan het nu eigenlijk allemaal? In deze sessie worden alle mogelijkheden belicht met de voor- en nadelen. Aan de hand van voorbeelden zullen we kijken naar onder andere: Excel sheets met slicers in de browser, geparameteriseerde Excel sheets en dashboards maken met/zonder SP lijsten.

Dirk Zekveld – Van intranet naar digitale werkplek 

Het intranet, vaak gebouwd door de IT-afdeling en beheerd door Communicatie, verschuift van een intern communicatiekanaal naar een informatietype binnen de digitale werkplek. In deze sessie ga ik in op de impact van deze verandering op de rol van de afdeling communicatie maar ook op de impact op de structuur van de informatie.

Stef van Hooijdonk & Johan Biere – Performance validatie bij RWS 

in deze sessie vertel ik over de case van de Performance tests die we hebben uitgevoerd op een nieuwe SharePoint 2013 omgeving. Inzicht in de infrastructuur en het ontwerp, en hoe we de test hebben ingericht om de performance en de stress tests uit te voeren.

Alexander Meijers – Implementeren van Azure Active Directory authenticatie met cross-platform ontwikkeling 

Tijdens deze sessie laten we zien hoe we met behulp van ADAL, authenticatie met Azure Active Directory, implementeren bij een cross-platform applicatie voor zowel Windows 10 als iOS. Voor de ontwikkeling van de cross-platform applicatie wordt gebruik gemaakt van Xamarin en Visual Studio. We laten live zien hoe een gebruiker kan authenticeren en gegevens op haalt uit de Microsoft Graph.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Interesse in dit event?

Schrijf je direct in

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?Share This