Sharing & Sushi

21 november 2018  17:30  Portiva, Coltbaan 4F, Nieuwegein

Sharing & Sushi 

Op woensdag 21 november aanstaande organiseren wij onze eerstvolgende Sharing & Sushi avond. Tijdens onze Sharing & Sushi kennisevents delen collega’s en gastsprekers graag hun kennis en ervaringen met jou. Deze avonden zijn gevuld met afwisselende programma’s die worden gevuld met trends, demo’s en ruimte voor discussie. Wij starten de avond met -hoe kan het ook anders- sushi en na afloop is er volop ruimte om onder het genot van een drankje te netwerken.

Programma 

17:30 uur: Ontvangst met sushi
Voor de niet-sushi-liefhebbers hebben we uiteraard een alternatief.

18:30 uur: Welkomstwoord & introductie
Maarten Eekels, CTO Portiva, Microsoft MVP & Regional Director

18:45 uur: Digitale transformatie: Succesvolle gebruikersadoptie door verandering van de organisatiecultuur
Bram Slits en Thomas Schrader, Business Consultants bij Portiva
Succesvolle gebruikersadoptie – in de digitale transformatie van een organisatie – door de verandering van de organisatiecultuur begint bij het herkennen van de organisatiecultuur binnen een organisatie. In 20 minuten nemen Bram en Thomas je mee in wat digitale transformatie voor een organisatie kan betekenen, waarom gebruikersadoptie afhankelijk is van de organisatiecultuur en worden er handvatten aangereikt hoe met concrete stappen barrières kunnen worden overkomen.

19:05 uur: Inzicht in je Flow goedkeuringsstatus en -geschiedenis in SharePoint
Rik de Koning, Functioneel Consultant bij Portiva
Met Microsoft Flow kun je eenvoudig goedkeuringsverzoeken binnen je organisatie versturen. Inzicht krijgen in de status en de historie van deze verzoeken is helaas echter minder eenvoudig voor de eindgebruiker. In deze sessie laat Rik zien hoe je de eindgebruiker inzicht kunt geven in de status en historie met behulp van column formatting en PowerApps.

19:35 uur: Pauze

19:50 uur: SPFx web parts in de praktijk
Maarten van den Dungen, Lead Consultant bij Portiva
Het maken van kleine stukjes functionaliteit in SharePoint Online is nu een stuk makkelijker geworden door gebruik te maken van SPFx web parts. In deze sessie geen uitgebreide applicaties die je ook kunt maken, maar kleine stukjes functionaliteit die het leven van de klant net iets makkelijker maken. Voorbeelden die in ieder geval voor bij komen: een inhoudsopgave op textuele pagina’s die het mogelijk maken om snel naar een paragraaf op de pagina te springen en een lijst met medewerkers voor het snel kunnen zoeken en vinden van medewerkers met uitgebreide profiel eigenschappen.

20:10 uur: I don’t know anything about Azure but I need to be an expert tomorrow!* 
Jussi Roine, Research Officer, Microsoft MVP & Regional Director
Microsoft Azure is al bijna een decennium beschikbaar als een cloudplatform. Veel IT-professionals en ontwikkelaars worstelen om alle mogelijkheden van Azure te omvatten. Wanneer gebruik je welke dienst? Moet ik ze allemaal bestuderen? Hoe kan ik aan de slag gaan? Als ik Azure al gebruik, moet ik dan alle opties begrijpen? Wat zijn de belangrijkste services en functies waarmee ik bekend moet zijn? In deze bliksemsessie vertelt Jussi over een duidelijke & no-nonsense aanpak om Azure te beheersen – van zero to hero in 20 minuten!
* Deze sessie is in het Engels.

20:30 uur: Interactieve quiz gevolgd door borrel

Meld je aan via het formulier

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Portiva

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?Share This