PortiBlog

Eén overzicht van alle SharePoint sites, Office365-groepen en Teams? Jawel, het kan!

26 november 2018

Office 365, het is een zegen. Althans, dat vinden wij. Maar soms ben je het overzicht volledig kwijt. Je zoekt bepaalde informatie en hebt geen idee meer waar het stond. Was het een SharePoint-site, een Office 365-groep, een communication site of in MS Teams? En als administrator zie je soms helemaal door de bomen het bos niet meer. Welke groups zijn er, welke teams, welke sites? Welke zijn actief en welke totaal niet? Wie is de eigenaar en wie zijn de leden?

Onze handen jeukten

Wij zagen dat veel eindgebruikers en administrators met deze vragen worstelden. Als club die erin gelooft dat technologie in dienst van de mens moet staan jeukten onze handen natuurlijk. Daar moesten we iets mee! Net voor deze zomer zijn we hard aan de slag gegaan en we zijn er dan ook trots op dat we nu Mavention Workspace kunnen lanceren. In één klap een duidelijk overzicht van al je workspaces – lees: SharePoint-sites, Office 365 groepen en Teams – om zo nog efficiënter te werken in Office 365, of dat nu is op PC, laptop, tablet of mobiel.

Alles bij elkaar in een handig overzicht

Binnen Mavention Workspace worden alle workspaces als kaartjes op een duidelijke overzichtspagina getoond. Die kaartjes zitten vol slimme functies. Zo kun je op ‘Leden’ klikken en direct zien welke collega’s ook meewerken in een project of lid zijn van de Office 365-groep. Maar je kunt ook vanaf een kaartje direct naar de bestanden van de workspace gaan, naar de gesprekken van de bijbehorende group of naar de planner. Zo klik je direct naar alle productiviteitstoepassingen die aan een workspace zijn gekoppeld. Met één klik gelijk toegang tot alle relevante content. Op de overzichtspagina kun je ook direct naar My Workspaces – alle workspaces waar jij lid van bent – of naar je Favoriete Workspaces. Binnen All Workspaces kun je door je bedrijfsworkspaces bladeren om deel te nemen aan interessante workspaces.

Zoek, filter en vind gericht wat je zoekt

Met Mavention Workspace is het ook mogelijk om te zoeken naar een workspace of je SharePoint-sites, Office 365-groepen en Teams te filteren. Filter je bijvoorbeeld op de locatie of land van een bepaald project, dan zie je alle projecten die op die locatie of in dat land uitgevoerd worden. Zo kun je ook filteren op afdeling of een thema als innovatie of duurzaamheid. Daarna kun je verder filteren op bijvoorbeeld sector, sitetype of status. Zo kom je precies in de juiste workspace terecht. Als beheerder bepaal je de hoofdcategorieën van de workspaces en als eigenaar van de SharePoint-site, Office 365-groep of Teams kun labels toevoegen waarop gebruikers kunnen filteren. Zo zorg je ervoor dat jouw workspace beter gevonden wordt.

Het creatieproces versimpeld

Vanuit Mavention Workspace kun je ook een nieuwe workspace aanmaken, of dat nu een SharePoint-site, Office 365-groep of in Teams is. De beheerder heeft ingesteld van welk type deze workspaces kunnen zijn, de gebruiker bepaalt de titel, de members en geeft meteen labels mee zoals bijvoorbeeld locatie, project, sector, afdeling, taal of werkbedrijf. De SharePoint-site, Office 365-groep of Teams worden aangemaakt – al dan niet nadat het goedkeuringsproces is doorlopen – en de workspace staat direct in het overzicht van Mavention Workspace. Door Mavention Workspace te koppelen aan ons product Mavention Make kun je ervoor zorgen dat tijdens het creatieproces de juiste apps, lijsten, pagina’s, webonderdelen en de juiste huisstijl worden toegevoegd aan je workspace. Zo combineer je de kracht van twee producten: het een zorgt voor overzicht en het ander zorgt voor een consistente look and feel en de juiste governance. Ook kun je eigen sitescripts en sitedesigns maken in Mavention Workspace en koppelen aan je templates.

Meer weten?

Mavention Workspace maakt het leven net iets makkelijker: minder klikken, meer overzicht. Nieuwsgierig hoe je Mavention Workspace in jouw organisatie optimaal kunt inzetten? Je bent van harte welkom voor een kop koffie of thee bij ons in de Caballero Fabriek in Den Haag. Bel even met 070 – 820 02 31 of neem contact op via het contactformulier en we regelen een afspraak!

Erik Rutters

Submit a comment