PortiBlog

Kennis is kracht - Sharing & Sushi

23 november 2018

Elke 6 maanden organiseert Portiva Sharing & Sushi. Dit is een event voor de Microsoft community waarbij zowel Portivanen als externe sprekers korte sessies geven. We proberen voor ieder type persoon een sessie te verzorgen: Business, IT-Pro, functioneel consultant en developer. Op deze manier leren de aanwezigen iets over elk onderwerp. Ik sta versteld over de toewijding van de Microsoft community voor dit soort events. Er waren meer dan 60 mensen aanwezig! Het programma voor deze Sharing & Sushi was op het schoolbord getekend door onze collega Simone Molenwijk en ziet er geweldig uit!Sharing & Sushi is buiten kantoortijd. Daarom zorgt Portiva voor zowel Sushi als Pizza en is er tijd om te praten met de aanwezigen. Nadat Maarten kort de sprekers en de agenda heeft geïntroduceerd, gaan de sessies van start. Dit is wat er werd besproken:

Digitale transformatie - Bram Slits, Thomas Schrader
Bram en Thomas lieten zien hoe cultuursverandering binnen een organisatie noodzakelijk is voor een succesvolle digitale transformatie. De sessie was interactief en had een gave showcase: Microsoft. Alle aanwezigen zijn op de een of andere manier verbonden aan Microsoft, dus dit gaf een goed beeld over hoe digitale transformatie succesvoller kan zijn.

Flow goedkeuring, maar dan beter - Rik de Koning
Iedereen die ooit een workflow heeft gebouwd, heeft wel eens een goedkeurings gezien. Rik bracht dit naar een hoger niveau met manieren om PowerApps, kolom en rij formatting toe te passen voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Daarnaast liet hij zien hoe je de workflow kan beschermen, door slimmigheid toe te voegen waardoor gebruikers niet zomaar de flow kunnen manipuleren.

SPFx webparts - Maarten van den Dungen
Na een korte pauze heeft Maarten wat gave demo's laten zien van SPFx webparts die hij zelf heeft gebouwd voor klanten, waaronder een inhoudsopgave voor wiki pagina's, een gaaf RSS feed webpart (inclusief opties om een afbeelding te tonen en meer!)

Het mooie hiervan is dat deze webparts publiek beschikbaar gemaakt gaan worden via Github. Zo kan iedereen deze webparts gratis gebruiken en naar wens aanpassen! Hier komen we later op terug.

From zero to Azure Hero - Jussi Roine
De laatste sessie werd verzorgd door Jussi Roine, MVP & RD uit Finland. Met de huidige snelheid van nieuwe services in Azure, is het lastig overal iets van te weten. Jussi liet zien welke "core services" je moet beheersen. Begin met Azure Active Directory, want dit is de basis van alle bestaande en nieuwe services binnen Azure.

Quiz & borrel
Ook deze keer werd er een quiz gehouden met vragen over alle sessies, om te zien wie het beste heeft opgelet. De winnaar ontving een "swag bag" gevuld met goodies van verschillende conferenties.

Als afsluiting was er een borrel, waar je nieuwe mensen leert kennen of oude vrienden terugziet. Al met al een geslaagde avond. We zorgen er voor dat de volgende Sharing & Sushi net zo leuk wordt!

Submit a comment