PortiBlog

Brand je SharePoint site met BindTuning

31 augustus 2015

Voor als je net iets meer wilt dan de standaard SharePoint styling maar geen grote investering wil doen is BindTuning een goede uitkomst.

Een responsive en goed uitziend design voor je SharePoint omgeving hoeft niet duur te zijn of veel ontwikkeluren te kosten. Voor een goede klant van Portiva heb ik het design voor de SharePoint 2013 omgeving gemaakt met behulp van BindTuning. 

SponsorLogo_16_Rectangle

Op bindtuning.com staan verschillende design templates welke tegen betaling gedownload kunnen worden. Downloads worden niet uitsluitend aangeboden voor SharePoint, maar bijvoorbeeld ook voor Drupal en WordPress. Voor SharePoint en Office 365 is het SPC theme de meest populaire. Ik heb een aantal templates voor onze klant getest en SPC was ook wel de beste omdat het eenvoudig aan te passen is en niet al te veel afwijkt van het standaard SharePoint design.De grootste voordelen van een BindTuning template ten opzichte van het standaard SharePoint design zijn dat:

  • De BindTuning template responsive is
  • BindTuning meerdere master pages levert (o.a. voor de MySite)
  • BindTuning meerdere page layouts levert
  • Bootstrap automatisch beschikbaar is
  • Font Awesome automatisch beschikbaar is

Met een design package van BindTuning ben je dus snel op weg geholpen en kun je direct aan de slag met moderne technieken zoals het hierboven genoemde Font Awesome en Bootstrap. Een design package voor SharePoint kan al gekocht worden voor 999 dollar. Voordat je het design package aanschaft heb je de mogelijkheid om het online aan te passen door middel van een Customize tool. Wanneer je de juiste kleurcodes ed. hebt ingegeven kun je de download package laten genereren en maximaal 7 dagen gratis uitproberen op je eigen omgeving. Wanneer je tevreden bent kun je de package kopen en installeren als farm solution. Ook wordt een sandboxed solution geleverd. Na het activeren van de wsp worden de master pages en page layouts netjes in een aparte folder in de master page gallery gezet.

Ik heb dus voor onze klant het SPC thema geconfigureerd in de online Customize tool en uit laten rollen op hun omgeving. Echter heb ik wel de geleverde css aangevuld zodat het meer aan de wens van de klant voldoet. Hierbij heb ik uiteraard wel rekening gehouden met eventuele updates. BindTuning biedt wanneer nodig een update aan van elk thema. Deze dien je dus zelf weer te downloaden en uit te rollen op je omgeving. Houdt hier dus rekening mee wanneer je een aanpassing maakt. Mijn advies is om de css bestanden niet aan te passen maar juist aan te vullen. Hierdoor hoef je bij een update alleen maar je eigen aangevulde code (aangevulde CSS classes) te copy/pasten in het css bestand van de update. Als je aanpassingen in de master page doet (wat bij mij ook het geval is) zul je deze goed moeten documenteren zodat je de aanpassingen op een eenvoudige manier in de update package kunt bijwerken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de update niet uit te rollen. In het geval van een on-premise omgeving is dit prima. Echter in het geval van een Office 365 omgeving kan het noodzakelijk zijn om een update te installeren omdat Microsoft het design onaangekondigd kan aanpassen. BindTuning moet hier snel op reageren en dit doen zij door een update uit te brengen zodat hun templates compatibel zijn met het nieuwe Office 365 design. Breng in het geval van Office 365 dus zo min mogelijk wijzigingen aan in de aangeleverde package van BindTuning, dit maakt het updateproces het makkelijkst.

Check de screenshots hieronder voor het resultaat!

Volledige weergave zonder BindTuning styling Volledige weergave zonder BindTuning styling
Weergave op mobiele telefoon zonder Bindtuning styling
Weergave op mobiele telefoon zonder Bindtuning styling. Zoals je ziet is het menu niet geschikt voor mobiele weergave.
Full view met Bindtuning styling Volledige weergave met BindTuning styling
Het 'MegaMenu' van Bindtuning. Veel handiger en overzichtelijker dan het standaard SharePoint menu! Het 'MegaMenu' van Bindtuning. Veel handiger en overzichtelijker dan het standaard SharePoint menu!

 

Submit a comment