PortiBlog

Microsoft World Partner Conference 2015, een inspirerend evenement!

22 juli 2015

Afgelopen week stond Orlando in het teken van de Microsoft World Partner Conference 2015. Het jaarlijks evenement dat Microsoft organiseert om de aftrap van hun fiscaal jaar samen met wereldwijde partners te delen. Met ieder jaar zo rond de 12.000 deelnemers een belangrijk en groots evenement voor zowel Microsoft als haar partners. Portiva was ook dit jaar weer aanwezig om de ‘bold ambitions’ uit de mond van onder meer Microsoft CEO Satya Nadella live te mogen horen.

WPC15

In een bomvol Orange County Convention Center werden in 2 ochtend key-notes in een strak geregisseerd programma doelstellingen en nieuwe ontwikkelingen gedeeld. Dit alles rondom de nieuwe visie van Microsoft ‘Empower every person and every organization on the planet to achieve more’ Het is bijzonder en indrukwekkend om te zien hoe een van de grootste Tech bedrijven zich hervormt en van koers wijzigt onder de leiding van Nadella. Daar waar voorganger Steve Balmer het vooral op kracht leek te doen, straalt Nadella een duidelijke visie uit waar niet alleen kracht maar ook slimheid en souplesse uit blijken. Microsoft is weer terug. Het staat weer op de kaart als een cool techbedrijf, heeft een heldere visie, straalt zelfvertrouwen uit en heeft vooral snelheid gemaakt. Heel veel snelheid.

De boodschap is helder, Microsoft wordt wereldmarkleider in het Cloud segment voor de zakelijke markt. Die positie veroveren ze snel. De recente cijfers over FY15 en de doelstellingen liegen er niet om. De WPC stond dit jaar in het teken van de enorme drive met de ‘Cloud First, Mobile First’ strategie die Microsoft heeft. Er is op grote schaal geïnvesteerd in datacenters [wist je dat Microsoft op dit moment al meer Cloud capaciteit biedt dan Amazon en Google bij elkaar opgeteld(!)], in Office365 en nieuwe producten en diensten. Office365 met subscription based afrekenmodellen worden de standaard. Betalen naar gebruik dus in plaats van het oude op aankoop gebaseerde licentiemodel. De integratie van Office365 met andere diensten zoals CRM Online, PowerBI en Skype en OneDrive for Business zijn indrukwekkend. Er staat een volwassen en zakelijk optimaal inzetbaar platform om zakelijke gebruikers met elkaar te laten communiceren, informatie te delen en te analyseren en met een druk op de knop real-time met elkaar samen te laten werken.

Enkel Highlights die zijn aangekondigd of live werden getoond waren onder meer Gigjam [https://www.gigjam.com/]. Een nieuwe toepassing om via een aantrekkelijke simpele wijze met elkaar informatie te delen en samen te werken. Ook HoloLens, de 3D Virtual Reality toepassing die eind 2015 beschikbaar is, werd in een aantal live demo’s getoond. Surrealistisch bijna om te zien hoe niet bestaande elementen levensecht onderdeel uitgaan maken van je omgeving. Het voorbeeld om 3D een bestaande motorfiets van een nieuwe body en kleuren te voorzien middels een digitale overlay was gaaf om te zien [https://www.youtube.com/watch?v=ywXWqNdVtjs]. Ontwerpen en productdesign komt hiermee in een totaal ander perspectief te staan.

Er was natuurlijk ook volop aandacht voor de aankomende Windows 10 release op 29 juli a.s. Samen met de Universal Apps, waarbij er op 1 codebase Apps ontwikkeld worden voor meerdere operating systemen en devices gaat bijdragen aan de doelstelling van Microsoft om Windows 10 per 2018 op 1 miljard devies te hebben draaien. Dit is inclusief Windows Phones waarvan meerdere malen werd onderstreept dat deze divisie ondanks de recente saneringen nog volop aandacht krijgt.

Submit a comment

Dit vind je vast ook interessant.