Klantcase

Migratie en beheer SharePoint voor RAI Amsterdam

SharePoint migratie

Het eerste project dat Portiva voor RAI Amsterdam deed was de migratie van de Microsoft SharePoint omgeving van SharePoint 2010 naar 2013. Alle maatwerkfunctionaliteiten uit de oude SharePoint omgeving werden zo veel mogelijk overgezet naar apps. Dit zorgt ervoor dat een toekomstige migratie naar de cloud, waar zij zich nu op oriënteren, niet veel problemen zal opleveren.

Extranet op basis van SharePoint

SharePoint dient bij RAI niet alleen als intranet, maar ook als extranet voor afnemers en leveranciers. Standhouders kunnen via deze toepassing bijvoorbeeld verzoeken indienen voor lichtvoorzieningen en meubels. Dergelijke verzoeken worden op het SharePoint intranet in de juiste workflow gevoegd, zodat de juiste medewerker ze kan afhandelen. Samen met RAI werken wij continu aan de verbetering van deze processen.

Managed_Services_header_web_1920x850Monitoren en ingrijpen

De Managed Services afdeling van Portiva beheert de SharePoint omgeving van RAI die de basis is van het intranet en het extranet. Wij monitoren de omgeving 24 uur per dag, 7 dagen per week, doen preventief onderhoud en grijpen

onmiddellijk in als er problemen zijn. Dit geeft de mensen van RAI de rust en zekerheid die ze nodig hebben om zich te concentreren op hun core business.

SQL server beheer

RAI Amsterdam wil graag alle beheerdiensten bij één partij onderbrengen. Daarom beheren wij inmiddels ook de SQL Server databases die horen bij het Event Banqueting Management System (EBMS). Dit systeem vormt de ruggengraat van het primair proces van RAI. In dit systeem worden alle boekingen gedaan, de facturen gemaakt en wordt de kaartverkoop geadministreerd. Als EBMS niet werkt, kan vrijwel niemand bij RAI iets doen. We losten een aantal problemen met deze databases op. Daarna maakten we een nieuw ontwerp waarin de databases redundant waren uitgevoerd en dus een betere beschikbaarheid hadden. Vervolgens hebben we alle databases in beheer genomen.

Rapportages uit de database

Door de data in de SQL Server database direct aan te spreken konden we RAI een oplossing bieden voor het bekijken van en rapporteren over bedrijfsgegevens. Met SQL Reporting heeft RAI een directe blik op klantgegevens, financiële data en gegevens over kaartverkoop. Door trendanalyses te doen op die gegevens ondersteunen we het nemen van gefundeerde managementbeslissingen.

De Portiva-aanpak

De Portiva-aanpak van advies is misschien een anders dan die van andere consultants. Wij doen heel  veel intranet-implementaties bij heel veel bedrijven. Daardoor zien wij de wensen en eisen van een klant, maar ook de potentiële problemen, vaak eerder aankomen dan de klant zelf. RAI vertrouwt erop dat wij, als Microsoft beheer- en implementatiepartner, op het juiste moment de juiste stappen zetten. Softwareproducten krijgen continu nieuwe functies. Als zo’n nieuwe functionaliteit past bij de behoeften van RAI melden we dat en stellen we een oplossing voor. Juist deze pro-actieve houding wordt door deze klant zeer gewaardeerd.

Over RAI Amsterdam

RAI Amsterdam begon in 1893 als Vereniging ‘De Rijwiel-Industrie’ en groeide uit tot een internationaal bekende conventie- en tentoonstellingslocatie. De hallen van RAI Amsterdam zijn de locatie van bijvoorbeeld de Huishoudbeurs en Horecava. Bij RAI Amsterdam werken ongeveer 400 mensen.

Wil je meer weten over SharePoint?