StorSimple

StorSimple is een hybride opslagoplossing die het beste combineert van cloud en lokale opslag

In een snel groeiende organisatie groeit het aantal documenten exponentieel. Is een SharePoint-omgeving vol, dan moet hij uitgebreid worden. Met StorSimple doet u dat slim. StorSimple houdt de actief gebruikte data op uw lokale servers, terwijl uw archief naar de cloud migreert.

Hybride opslag

Wat dan ontstaat, is een vorm van hybride opslag: de documenten die u dagelijks gebruikt staan lokaal op SSD-schijven. Een deel dat minder actief wordt gebruikt wordt bewaard op HDD-opslag. Voor archiefopslag en backup gebruiken we de Azure Storage Cloud.

Lokaal opslaan is duur

Lokale bestandsopslag is namelijk duur en het uitbreiden ervan kent een lange doorlooptijd. Bij cloudopslag betaalt u alleen voor wat u gebruikt en zijn er geen aankoopprocedures als u wilt uitbreiden. Dat is de ‘simple’ in ‘StorSimple’.

Schaalbaar, compact en veilig

Door de combinatie van lokaal en cloud zijn er oplossingen te maken van 2TB tot 500TB. Door compressie en ontdubbeling maakt u optimaal gebruik van deze opslagruimte. Door encryptie weet u zeker dat uw gegevens veilig zijn.

Backup en recovery

Backup en disaster recovery gaan met de cloud veel sneller. Voor een TB heeft StorSimple maar 15 minuten nodig. Het is ook mogelijk om alleen metadata te herstellen of om zelfs per bestand een recovery uit te voeren. Omdat backups sneller zijn, kunnen ze ook vaker gemaakt worden. Dat geeft extra zekerheid.

Meer weten over StorSimple?

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Maarten Eekels

Maarten Eekels

CTO bij Portiva

Benieuwd wat StorSimple voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-51008723
meekels@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?