Security

Oplossingen op maat voor een veilige Microsoft-cloud

Office 365 en Azure geven je vrijwel oneindige mogelijkheden met minimale zorgen over technisch beheer en maximale controle over de kosten. Waarschijnlijk werkt je organisatie daarom al gedeeltelijk in de cloud of overweeg je in ieder geval de mogelijkheden. Maar als je je ICT-infrastructuur uit handen geeft, hoe houd je dan de controle op security en compliance?

 

Hoe borg ik cloud security binnen en buiten mijn netwerkorganisatie?

Security by design is één van de basis principes binnen iedere Office 365 en Azure omgeving waardoor nieuwe productivity oplossingen betrouwbaar zijn en met vertrouwen worden ontvangen door de organisatie. Wanneer je de weg naar de cloud gaat bewandelen is een security design van evident belang. De organisatie moet vertrouwen hebben dat alle data en content in de cloud alleen toegankelijk is voor de juiste persoon op het juiste moment. Vetrouwen en inzicht vormen hierbij de basis om het gevoel te hebben in control te zijn, waarmee de business de cloud oplossingen van Microsoft adequaat in kan gaan zetten om medewerkers efficiënter en effectiever te laten werken. Dit maakt de weg vrij om daadwerkelijk te acteren als netwerkorganisatie. Veel enterprise organisaties ervaren dezelfde uitdagingen rondom cloud security.

Compliance

Ook als je data niet meer op je eigen machines staat, moet je kunnen aantonen dat je voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de AVG/GDPR. Ook je afnemers en partners stellen eisen aan je data. En dan zijn er ook nog interne afspraken. Een veel voorkomende eis is bijvoorbeeld dat alle data in Europese datacenters staat. Voordat je een cloud-oplossing inricht, wil je 100% zekerheid over dit soort zaken.

 

Beveiliging data in opslag

Data en content moeten snel en makkelijk toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers. Tegelijkertijd moeten ze op alle niveaus beschermd worden tegen ongeautoriseerde toegang of verlies. Anders eindigen persoonsgegevens, betalingsdetails of concurrentiegevoelige data in verkeerde handen.

 

Beveiliging data bij verzending

E-mail, enterprise social, bestanden delen en mobiele apps zijn krachtige tools die jouw organisatie de slagkracht geven die zij nodig heeft. Steeds vaker zijn het ook machines en sensoren die via het Internet of Things data uitwisselen. Maar hoe weet je zeker dat er niemand meeluistert? Binnen Office 365 kan data worden getoetst op aanwezigheid van malicious software en virussen waarmee je Office 365 preventief wordt beschermd.

 

Gebruikersgedrag

Een groot deel van de datalekken wordt niet door de techniek, maar door gedrag veroorzaakt. Veelal voortkomend uit het feit dat er sprake is van een spanningsveld tussen gebruiksgemak en richtlijnen vanuit security. Gemakzucht en gebrek aan kennis kunnen ervoor zorgen dat medewerkers gaten laten vallen in je beveiliging. Hoe ban je de gevaren uit van oversharing, zwakke wachtwoorden en achteloosheid? Niet alleen het security beleid laat de medewerkers de juiste tooling gebruiken maar het creëren van awareness is net zo belangrijk.

 

Wildgroei van schaduw-IT

Naarmate er meer digital natives je bedrijf binnenkomen, veranderen ook de opvattingen over het gebruik van cloud-tools. Millennials werken instinctief met de cloud. Als jouw interne systemen hen qua gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit niet bieden wat ze zoeken, gebruiken ze hun eigen tools. Het gevolg hiervan: vertrouwelijke bedrijfsinformatie in de systemen van Facebook, Google, Dropbox en andere externe partijen, buiten het bereik van jouw beheerorganisatie.

Maarten Eekels

Maarten Eekels

CTO bij Portiva

Benieuwd wat Security voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-51008723
meekels@portiva.nl

Portiva: partner in Office 365 en Azure security

Portiva is specialist in Microsoft-technologie en is al sinds het eerste begin bezig met beveiligen van Office 365 en Azure. We kennen de best practices en we weten hoe we technische en organisatorische uitdagingen effectief moeten aanpakken. Door gebruik te maken van het grote palet aan security-oplossingen dat Microsoft biedt helpen wij onze klanten met:

 • Encryptie van data  binnen de Microsoft cloud
 • Beveiligen van toegang tot de Microsoft Cloud met behulp van o.a.
  • Inrichten van Multi Factor Authentication (MFA)
  • Conditional access toepassen: toegangsrestrictie op basis van app, locatie, device of gebruikerseigenschappen
 • Data Loss Prevention: integrale oplossing voor het voorkomen van datalekken door hacks, verloren devices etc.
 • Azure Information Protection: totaaloplossing voor het classificeren, labelen en beveiligen van je corporate data. Daarnaast ondersteuning voor het opsporen en traceren van je corporate data en de mogelijkheid om rechten op afstand in te trekken
 • Ondersteuning voor het behalen van een specifiek compliance, denk bijvoorbeeld aan de AVG/GDPR regulering
 • Mobile Device Management en Mobile Application Management
 • Training en voorlichting voor veilige omgang met data. Creëren van awareness binnen de organisatie
 • Implementeren van veilige cloud tools die de medewerkers faciliteren en niet frustreren
 • Formuleren van een overkoepelende strategie voor totale beveiliging van de digitale werkplek

 

Onze ervaring, expertise en unieke aanpak maken ons de uitgelezen partner voor vooruitstrevende bedrijven die willen innoveren zonder zorgen over security of compliance. Wij werken voor enterprise organisaties zoals VodafoneZiggo, NS en Enexis waar wij als Portiva de security afdeling ondersteunen en ontzorgen als het gaat om de beveiliging van Azure en Office 365.

Bekijk ook ons webinar on demand

In dit webinar staat Azure Information Protection centraal, een Azure service die het mogelijk maakt om alle data binnen jouw Office 365 omgeving te voorzien van een juiste classificatie en label zodat je in staat bent om alle data snel en eenvoudig terug te vinden. Niet alleen classificeren en labelen is van belang, maar nog belangrijker is het beveiligen van je bedrijfsdata zodat waardevolle informatie niet in verkeerde handen terecht kan komen. Download hier het webinar.

 

Download de Azure Information Protection datasheet 

Met Microsoft Azure Information Protection (AIP) kan je eenvoudig data classificeren en labelen op het moment dat de data wordt gemaakt. In deze datasheet lees je wat Azure Information Protection je biedt, krijg je een overzicht van de belangrijkste functies en voordelen van AIP en wordt beschreven hoe Azure Information Protection in de praktijk werk. Download hier de datasheet.

 

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?