Delve

Delve, deel van de Office 365-suite, zorgt door slimme zoekfuncties en persoonlijk informatiebeheer dat iedereen kan vinden wat hij zoekt, zonder ernaar te zoeken.

Het wordt voor medewerkers steeds belangrijker én steeds moeilijker om snel de informatie en documenten te vinden die ze nodig hebben voor hun werk. Daarom heeft Microsoft Delve ontwikkeld.

De juiste kennis vinden

Delve is onderdeel van het Office 365-pakket en biedt geavanceerde zoekfunctionaliteit naar gebruikersprofielen en documenten. Gebruikers kunnen elkaar dus makkelijk vinden op basis van de informatie op hun profiel. Dat bevordert kennisdeling. Doordat Delve weet wie aan welk document heeft gewerkt, kan het zoekalgoritme een inschatting maken van de specialismen van alle gebruikers. Zo kan de juiste kennis snel aan een zoekvraag worden gekoppeld, zonder dat dat over allerlei schijven in de organisatie moet en zonder eindeloos mailen en bellen.

Boards

De gebruiker heeft de mogelijkheid om zijn belangrijke documenten te organiseren in ‘boards’. Dit zijn verzamelingen van documenten rond een bepaald onderwerp of project. Zo kan een gebruiker naar eigen inzicht orde aanbrengen in zijn eigen informatievoorziening, zonder documenten fysiek te hoeven verplaatsen. Andere gebruikers kunnen boards volgen en zo op de hoogte blijven.

Zonder erom te vragen

Ook zonder dat er een zoekactie wordt ingevoerd kan Delve gebruikers relevante informatie aanbieden. Delve onthoudt waar een gebruiker aan heeft gewerkt en met wie. Op basis van alle andere activiteit op het Office-netwerk kan Delve dan een selectie maken van de informatie die op dat moment relevant is voor die gebruiker. Zo levert Delve informatie op maat, zonder dat een gebruiker of beheerder daar iets voor hoeft te doen.

Office graph

De basis van Delve is de Microsoft Office Graph. De Office Graph slaat data op over de activiteiten van gebruikers binnen Office 365. Een intelligent algoritme vormt een logisch netwerk van de relaties tussen mensen en documenten en kan zo voorspellen wat medewerkers interessant zullen vinden.

Beveiliging en privacy

Bij het ontsluiten van informatie komen altijd vragen op over beveiliging en privacy. Dat is logisch. Delve respecteert echter altijd alle eerdere instellingen op het gebied van toegang en beveiliging. Het zal dus nooit voorkomen dat een gebruiker een document te zien krijgt waar hij of zij geen rechten voor heeft.

Delve kan uw informatievoorziening drastisch verbeteren.

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Maarten Eekels

Maarten Eekels

CTO bij Portiva

Benieuwd wat Delve voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-51008723
meekels@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?