Governance en compliance

 Zeker weten dat alles klopt en dat het in de toekomst blijft kloppen. Laat Portiva u helpen met uw governance en compliance.

Compliance

De data in uw systemen vertegenwoordigt een grote waarde, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Om goed beheer ervan af te dwingen heeft u waarschijnlijk interne richtlijnen opgesteld. Ook extern zijn er nogal wat eisen: ISO-normen, afspraken met klanten, wet- en regelgeving. Slaat u klantgegevens op, dan heeft u met nog veel meer regels te maken. Het onbewust overtreden daarvan kan serieuze gevolgen hebben. Portiva werkt iedere dag aan bedrijfskritische systemen vol gevoelige data. Wij kunnen u in alle fasen, van ontwerp tot gebruik, helpen te zorgen dat alles klopt.

Governanceplan

In een governanceplan leggen we vast hoe er met software omgegaan moet worden. Het functioneel en technisch beheren van software moet volgens vaste afspraken gebeuren, anders bouwt u op de lange termijn een tikkende tijdbom op van verweesde accounts, vervuilde databases en tijdelijke oplossingen. Met een goed governanceplan en een bijpassend programma van trainingen zorgt u ervoor dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kan nemen voor het in optimale conditie houden van uw systemen.

Audits

Om u zekerheid te geven over de compliance van uw systemen met de interne en externe regels en richtlijnen kunnen wij voor u een audit uitvoeren. Wij bekijken daarbij ieder aspect van uw IT-inrichting en presenteren eventuele verbeterpunten.

Heeft u vragen over governance, compliance of audits?

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde dienst

Gerelateerde diensten

Bram Slits

Bram Slits

Business Consultant

Benieuwd wat Governance en compliance voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
085-4891008
bslits@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?