Code-analyse

Hoe veilig is de software die u in gebruik heeft? Zitten er performance bottlenecks in? Voldoet hij aan uw interne standaarden? U komt erachter met een code-analyse door Portiva.

Veel maatwerksoftware is zo complex dat u als gebruiker onmogelijk kunt zien wat de kwaliteit is. Hoe kunt u zeker weten dat zo’n product veilig en goed te onderhouden is?

Security

Veiligheid is vaak de belangrijkste reden voor een code-analyse. Regelmatig vinden we in applicaties van derden code die zou kunnen leiden tot dataverlies of ongeoorloofde toegang. Het beste is dus om ons de code van een applicatie te laten analyseren voordat u die in gebruik neemt. Zo bent u verzekerd van een veilige productieomgeving.

Compliance

U heeft interne richtlijnen voor software. Werkt u met klantgegevens, dan zijn er ook externe regels op het gebied van privacy en databeveiliging. Na een code-analyse weet u of de software die u heeft laten maken aan deze regels voldoet. Zo niet, dan kunt u teruggaan naar uw softwareleverancier.

Performance

U heeft software laten bouwen om de zorgen dat uw werkprocessen soepel lopen. Structurele vertragingen zijn daarbij niet welkom. Voor gebruikers betekent het wachten op trage systemen een dagelijks terugkerend tijdverlies. Dat is vervelend en het kost u geld. Daarom zoeken wij bij code-analyse ook naar performance bottlenecks.

SharePoint Code Analysis Framework

Om code-analyses snel, reproduceerbaar en 100% gedegen uit te kunnen voeren gebruikt Portiva het SharePoint Code Analysis Framework van Rencore. Deze toolkit stelt ons in staat om systematisch alle code van uw applicatie te scannen op potentiële problemen. In duidelijke rapportages laten wij u zien waar veiligheidsrisico’s zitten, hoe de code onderhoudbaarder kan worden gemaakt en waar het sneller kan. Wij kunnen u dan eventueel ook een voorstel doen voor het verhelpen van de mankementen.

Wilt u ook weten of uw apps veiliger en sneller kunnen?

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde technologie

Maarten Eekels

Maarten Eekels

CTO bij Portiva

Benieuwd wat Code-analyse voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-51008723
meekels@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?