Cloud-migratie

Portiva is specialist in de Microsoft cloud. Wij helpen u om de stap te maken naar lagere kosten en betere schaalbaarheid.

Ook in uw bedrijf wordt waarschijnlijk gepraat over een overgang naar de cloud. Steeds meer applicaties draaien niet meer op lokale computers of op dedicated servers, maar op gedeelde servers ergens op het web.

Waarom de cloud?

Waarom willen we dat? Simpel: hoe minder eigen hardware u heeft, hoe lager uw investeringskosten en hoe kleiner de kans dat u betaalt voor capaciteit die u niet nodig heeft. Lage startinvesteringen en alleen betalen voor wat u gebruikt: een niveau van schaalbaarheid dat voorheen ondenkbaar was.

Aspecten van transitie

De transitie naar de cloud raakt uw beheerorganisatie op drie terreinen:

  • Technisch beheer – de dagelijkse werkzaamheden aan servers en databases
  • Functioneel beheer – functionele ondersteuning van gebruikers
  • Development – realiseren van nieuwe functionaliteit in de bestaande omgeving

Technisch beheer

In principe verdwijnt het technisch beheer bij cloud-migratie helemaal uit uw bedrijf. Dat is een verandering die in uw organisatie nogal wat overhoop haalt. Voor uw technische mensen is het een onzekere periode, maar tegelijkertijd heeft u uw mensen hard nodig om de migratie tot een goed einde te brengen. Portiva helpt u deze processen in goede banen te leiden.

Functioneel beheer

Het ondersteunen van gebruikers verandert ook. De cloud brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee, zoals het toelaten van externe gebruikers op uw omgeving. Hoe gaat u die ondersteunen? En hoe richt u de ondersteuning van mobiele devices in? De aanpak van storingen verandert ook. Omdat het technisch beheer is uitbesteed, heeft u te maken met een externe partij die storingen voor u moet oplossen. Die beheerder voert ook updates door die impact kunnen hebben op uw apps. Daarvoor moeten ook procedures worden ingericht.

Development

Cloudplatform Azure ondersteunt de meeste gangbare programmeertalen en frameworks. Dat betekent dat uw IT’ers apps kunnen blijven bouwen in hun favoriete taal. Het grote verschil met het onwikkelen van lokale apps is dat Azure al veel functionaliteit bevat, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging en databeheer. App development kan dus voortaan sneller. De aanpak zal ook veranderen omdat het accent verschuift naar van SharePoint applicatiepagina’s naar Azure apps. Wij helpen u hiermee graag op weg!

Security

Veel vragen over de cloud hebben betrekking op beveiliging. Het voelt voor velen toch een beetje raar om alle data en apps buiten de muren van het bedrijf onder te brengen. Toch zijn ze daar, beheerd door de cloudspecialisten van Microsoft, waarschijnlijk veiliger dan ooit. Veel procedures moeten natuurlijk wel opnieuw worden ingericht. We maken samen met u graag een allesomvattend plan voor security, databescherming, compliance en governance.

Hybride oplossingen

Is de cloud de oplossing voor alles? En moet u dan maar meteen helemaal over? Bij Portiva geloven we dat de cloud de toekomst is, maar we geloven niet in een overhaaste aanpak. Eén van de grote voordelen van Azure en de Microsoft cloud is juist dat een transitie geleidelijk kan. Security, identity management en document management zo zijn gemaakt dat ze ook uw lokale infrastructuur kunnen ondersteunen. Daardoor wordt een hybride aanpak mogelijk.

Wij ondersteunen u

Het is duidelijk dat een migratie naar de cloud op alle niveaus veranderingen met zich mee brengt. Daar staat tegenover dat er veel extra mogelijkheden en kansen ontstaan. Portiva heeft de nodige ervaring en expertise om u in alle fases van het proces te ondersteunen.

Microsoft maakte een mooi interactief e-book over cloud-migratie: Journey to the Cloud.

Vragen over cloudmigratie?

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde technologie

Daan Huttenga

Daan Huttenga

Operations Director

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?
Neem direct contact op:
06-48591102
dhuttenga@portiva.nl

Meer weten?

Deze ‘mythe-busting’ paper helpt u op weg bij uw migratie naar de Cloud.

Afbeelding_whitepaper_cloud_Microsoft_Portiva

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?