Business Consultancy

Succesvolle digitalisering begint met goed advies

Om als organisatie maximaal te presteren wilt u de talenten en de kennis van uw medewerkers zo effectief mogelijk inzetten. Dat zorgt voor uitdagingen die veel verder gaan dan technologie. Digitalisering begint met strategisch en praktisch advies.

Uw bedrijf is een netwerk geworden

Mede onder invloed van sociale en technologische veranderingen worden bedrijven steeds ‘platter’ en flexibeler. De traditionele manier van werken via een hiërarchische ‘hark’, werkt niet meer. Om aan de klantverwachtingen te blijven voldoen moet je ongekend snel innoveren. Dat vraagt om zelfsturende, multidisciplinaire projectteams die naar behoefte worden samengesteld en eventueel aangevuld met externe expertise. Zo verandert uw bedrijf in een netwerk. Teams werken bijvoorbeeld op meerdere locaties, met leveranciers en partners en aan meerdere projecten tegelijk. Deze ontwikkelingen zorgen voor belangrijke vragen op het gebied van organisatie, informatie en security:

 

 • Efficiënt en effectief samenwerken: hoe zorgt u dat teams in een moderne organisatie snel kunnen schakelen en resultaten boeken? Hoe combineert u nieuwe manieren van samenwerken met de noodzakelijke sturing en het succesvol verzamelen, combineren en analyseren van data?
 • Een positieve en moderne bedrijfscultuur: hoe maakt u een bedrijf dat aan de ene kant millennials, van kinds af aan gewend aan social media en cloud, faciliteert in hun manier van werken en aan de andere kant ook uw oudere werknemers binnen boord houdt? Millennials hebben daarbij hoge verwachtingen van functionaliteit, gebruikersvriendelijkheid en beschikbaarheid. Voldoen uw systemen niet aan hun eisen? Dan gebruiken ze gewoon hun eigen apps. Met de kans dat uw documenten op Dropbox, WhatsApp en allerlei andere externe diensten terechtkomen, buiten het bereik van uw beheerorganisatie.

 

Data kan door middel van predictive analytics vragen helpen voorkomen in plaats van te hoeven genezen, het zorgt voor een operationele efficiency slag en faciliteert besluitvorming. Dit is niet een vraagstuk dat simpel is op te lossen met het installeren van een tool. Portiva Business Consultancy helpt bij het vinden van de juiste use cases, om data waarde te laten toevoegen aan de kernprocessen.

Gestructureerde aanpak

Als Microsoft-specialist heeft Portiva Business Consultancy de advieservaring en expertise in huis voor een optimale digitale transformatie. In lijn met onze standaard projectaanpak, het PortiPlan, zetten onze business consultants de eerste stap: denken. Ook die stap vullen we bij Portiva gestructureerd en volgens een vast stappenplan in.

 

 1. We inventariseren eerst, onder andere met interviews en een serie technische checks. Het doel: geen ‘schoten vanuit de heup’, maar echte inzichten op basis van gedegen stakeholderanalyse;
 2. Daarna toetsen we onze bevindingen, definiëren we uw ambities en stellen we een aantal scenario’s op. Omdat die naadloos aansluiten op uw bedrijfsstrategie scheppen we ook draagvlak binnen de organisatie;
 3. De scenario’s vormen de basis voor ons uiteindelijke advies inclusief heldere roadmap op het gebied van beleid, proces, techniek, organisatie en human resources. We presenteren een hanteerbaar advies dat houvast en vertrouwen geeft en een goede basis vormt voor interne communicatie en afstemming. Hiermee kunt u direct aan de implementatie beginnen.

Een partner die meedenkt

Portiva Business Consultancy is een strategische partner voor veel internationale bedrijven met meer dan 500 werkplekken. We hebben met deze bedrijven jarenlange, duurzame relaties opgebouwd omdat we altijd werken met het succes van onze klanten als doel. Om samen met uw medewerkers tot maximale productiviteit te komen, bedenken we een strategie voor de Digitale Werkomgeving die:

 • de verbindende schakel vormt tussen mensen, processen en informatieorganisatie;
 • duidelijke kaders geeft voor adoptie, governance en security;
 • eenduidige verwachtingen schept bij de organisatie en haar stakeholders.

 

Onze business consultants maken samen met u zo’n strategie. Ze helpen u ook bij:

 • de afstemming tussen operatie, ondersteuning en IT;
 • audits van bestaand informatiebeleid, technische omgeving en lopende projecten;
 • het uitdenken, selecteren en realiseren van de best mogelijke digitale werkomgeving voor uw mensen.

 

Alleen al een kop koffie met een van onze business consultants levert gegarandeerd inspiratie, nieuwe inzichten en nieuwe initiatieven op. Want Portiva business consultants begrijpen hoe een internationale organisatie werkt.

Ernst Steffen

Ernst Steffen

Manager Business Consultancy

Benieuwd wat Portiva voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-55508704
esteffen@portiva.nl

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?