Projectmanagement

Een project managen draait altijd om het managen van subtaken, issues en risico’s. Met een goed systeem voor projectmanagement legt u de basis voor een succesvol project.

Een goed projectmanagementsysteem stelt u in staat om uw einddoelen op te delen in steeds kleinere subdoelen. Die subdoelen kunt u vervolgens voorzien van taken en deadlines. Worden de subdeadlines gehaald, dan komt u steeds dichter bij het einddoel. De voortgang kan daarbij grafisch worden weergegeven, bijvoorbeeld in een Gantt chart.

Issues, escalaties en risico’s

Tijdens de uitvoering van taken treden issues op. Deze moeten worden geregistreerd en opgevolgd. Om het overzicht te houden heeft u een centraal issueregister nodig waarin iedereen kan zien wat de actuele stand van zaken is. U heeft alle informatie bij elkaar en daardoor een goed beeld van de actuele risico’s. U kunt ook de projectfinanciën continu toetsen aan de business case van het project.

Ketenintegratie

Door uw projectmanagement te koppelen met dat van leveranciers en klanten bereikt u een hoog niveau van ketenintegratie en worden communiceren en samenwerken makkelijker en effectiever.

Er is maar één waarheid

Het samen maken en reviewen van een document betekent in de praktijk vaak aanpassen, naam veranderen, e-mailen en wachten tot er een nieuwe versie wordt teruggemaild. Binnen een week heeft op deze manier niemand meer een idee wat de goede versie van ieder document is. In projectmanagementsystemen van Portiva staat iedere versie van document in de projectruimte. Iedereen met de juiste rechten kan daar zijn wijzigingen doen, zonder te hoeven downloaden en zonder zorgen over versiebeheer. Zo is er maar één waarheid en gaat er geen werk verloren. De projectbibliotheek is volledig doorzoekbaar, dus er raakt nooit meer iets kwijt.

Inzichten in geld en tijd

Koppeling tussen projectmanagement en ERP- of finance-systemen geven bijna onbeperkte mogelijkheden. Houd geld- en goederenstromen in de gaten en reageer onmiddellijk als er risico’s zijn. De business- en compliance-informatie die u nodig heeft om in control te zijn is nu 24/7 beschikbaar, eventueel in real time. U kunt efficiënter rapporteren en sneller ingrijpen.

Veilig en beheersbaar

Bij een project zijn vaak honderden gebruikers betrokken. Een deel daarvan is geen medewerker van uw bedrijf, maar extern aannemer, klant of leverancier. Om dat allemaal veilig en beheersbaar te houden is goed beveiligingsmanagement nodig. Wij werken met de nieuwste software van Microsoft. Daarom is de beste beveiliging bij ons standaard. Via de beheerschermen heeft u altijd toegang tot real-time inzichten in gebruikers en hun activiteiten. Ook kunt u centraal alle rechten toewijzen of intrekken. Zo heeft u altijd de controle over de beveiliging van uw projectomgeving.

Opgeruimd staat netjes

En dan is het project voltooid. Gedurende het project heeft u honderden documenten gemaakt en tientallen externe gebruikers uitgenodigd in uw projectruimte. Dat moet nu allemaal netjes opgeruimd worden. Documenten moeten worden gearchiveerd zodat ze toegankelijk blijven maar niet meer gewijzigd kunnen worden. U moet zeker weten dat externe gebruikers na het project niet meer in uw systemen kunnen komen. Met projectmanagement van Portiva regelt u dit allemaal met één actie. Een kwestie van minuten in plaats van dagen.

Oplossingen, ook voor grote bestanden

Portiva oplossingen voor documentmanagement worden op maat gemaakt. U krijgt de functies die u nodig heeft om uw projecten efficiënt te managen. Werkt u met grote bestanden zoals AutoCAD-tekeningen? Ook daarvoor heeft Portiva een oplossing.

De voordelen:

  • Centraal beheer van taken en deadlines
  • Altijd actueel inzicht in issues, risico’s en budget
  • Efficiënt werken, ook met grote bestanden
  • Ketenintegratie voor naadloos samenwerken
  • Beveiliging en toegangsbeheer van wereldklasse
  • One-click archiveren

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde oplossingen

Gerelateerde technologie

Lars Burgers

Lars Burgers

Account Manager

Benieuwd wat Projectmanagement voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-81843191
lburgers@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?