Kwaliteitsbeheer

Bij het actueel houden en verspreiden van kwaliteitsinstructies is goed documentbeheer essentieel. Kwaliteitsoplossingen van Portiva zorgen dat alles tot op de letter klopt.

Het instrueren van medewerkers over de voorschriften op het gebied van Safety, Health, Environment and Quality (SHEQ) gebeurt vaak nog met papieren handboeken. Vooral in industriële omgevingen hebben die een zwaar leven. Ze raken bevuild, beschadigd of gaan verloren en het vervangen ervan kost tijd. Als er wijzigingen zijn, duurt het dagen of zelfs weken voordat overal de nieuwe versie ligt. Ondertussen is er een periode dat er met verouderde informatie gewerkt wordt. Dat brengt risico’s met zich mee.

Single point of truth

De oplossing ligt in het centraal onderhouden en digitaal verspreiden van deze documenten. In een digitaal SHEQ-systeem kunnen wijzigingen à la minute worden doorgevoerd en beschikken alle teams en locaties meteen over de nieuwste versie. Door de documentatie mobiel toegankelijk te maken kan hij op de werkvloer makkelijk geraadpleegd worden. Geen besmeurde, verouderde handboeken meer, maar iedereen altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Incidentmanagement

Ook het managen van incidenten en ongevallen kan beter met digitaal documentmanagement. Door papieren formulieren te laten voor wat ze zijn heeft u altijd een actueel beeld van aantal, aard en afhandeling van alle incidenten.

Alles netjes op één plek

Met documentmanagement van Portiva heeft u de nieuwste versie van uw kwaliteitshandboeken en uw complete incidentmanagement netjes allemaal in één systeem staan. Door de centrale registratie heeft u altijd overzicht en kunt u makkelijk rapporteren over trends in aantal en ernst van incidenten. Preventie-informatie en informatie over de afhandeling van incidenten zijn altijd terug te vinden en te vergelijken. Het aanwijzen en aanpakken van problemen wordt daardoor makkelijker.

Veiliger, schoner, prettiger

Het resultaat? Omdat iedereen perfect op de hoogte is gaat er minder mis. Er zijn minder ongevallen, er is minder uitstoot, afvalstoffen worden beter verwerkt, de kosten dalen en het werk wordt voor iedereen veiliger en prettiger.

De voordelen:

  • Geen papieren handboeken meer
  • Iedereen werkt met dezelfde documenten
  • Overzichtelijk incidentmanagement
  • Veiliger, schoner, efficiënter en prettiger werken

Wilt u ook volledige grip op uw kwaliteitsmanagement?

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Gerelateerde oplossingen

Gerelateerde technologie

Jeroen Mutsaers

Jeroen Mutsaers

Sales Director

Benieuwd wat Kwaliteitsbeheer voor uw organisatie kan betekenen? Neem direct contact op:
06-28087441
jmutsaers@portiva.nl

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?