Journey to the Cloud

De toekomst van ICT ligt in de cloud. Maar hoe kom je daar?

Je weet dat werken in de cloud zorgt voor grote kostenbesparingen op infrastructuur en beheer. Je weet ook dat de cloud het gereedschap biedt om sneller nieuwe oplossingen te bouwen en zo jouw markten beter te bedienen. Maar er zijn ook nog heel veel vragen.

Als directeur of lid van de Raad van Bestuur wil je weten wat de verdere strategische implicaties van de stap naar de cloud zijn. Als ICT-manager wil je duidelijkheid over de precieze mogelijkheden, het migratieproces, governance, compliance, vereiste opleidingen en de impact op het developmentproces. Als manager of business owner wil je weten hoe je met Office 365 bedrijfsprocessen beter kan ondersteunen en hoe je zorgt voor een soepele adoptie van cloud tools.

 

Onze succesvolle aanpak

Onze gestructureerde, bewezen aanpak – het PortiPlan – zorgt ervoor dat wij voor cloud-vraagstukken snel een oplossing op maat kunnen realiseren. De eerste fase van het PortiPlan richt zich op deze drie vragen:

  1. Wat kan een journey to the cloud je opleveren?
  2. Waar staat jouw organisatie nu op het gebied van (cloud)architectuur?
  3. Wat moet er als eerste aangepakt worden?

Deze ‘denkfase’ geeft duidelijke inzichten in de huidige status en een roadmap met heldere prioriteiten om jouw journey to the cloud te beginnen.

 

Snel beginnen met een goed advies

Portiva helpt je bij het zetten van de eerste stap in jouw reis naar de cloud. Daarom bieden we een kort, maar intensief adviestraject waarin we op basis van workshops en individuele interviews in kaart brengen…

  • …waarom je naar de cloud wilt. Waar verwachten we de meeste winst? En hoe kunnen we die winst maximaliseren?
  • …aan welke richtlijnen je data moet voldoen. Bent je gebonden aan NEN- of ISO-richtlijnen? Is er relevante wetgeving die om compliance vraagt? Zijn er op juridisch gebied veranderingen te verwachten?
  • …hoe je cloud-initiatieven kunt ondersteunen. Is jouw organisatie voldoende in staat de nieuwe manier van werken te adopteren?

Onze business consultant spreekt met alle relevante stakeholders en geeft snel een beeld van waar je staat met betrekking tot de cloud. We sluiten het traject af met een demonstratie van jouw mogelijkheden in de cloud. Verder tonen we het pad naar realisatie van jouw journey to the cloud, tot en met totale ontzorging. Deze reis werken we uit in concrete scenario’s die als basis kunnen dienen voor jouw business cases.

 

Voor ieder perspectief een specialist

Omdat een journey to the cloud veel verschillende aspecten heeft, betrekt de business consultant van Portiva intern verschillende specialisten bij het schrijven van het adviesrapport. Zo weten we zeker dat we je het hele verhaal vertellen, zonder verrassingen achteraf.

 

Een journey to the cloud met Portiva geeft je:

  • Snel inzicht in jouw situatie en mogelijkheden.
  • Een roadmap naar lagere kosten en snellere innovatie.
  • Duidelijke prioriteiten.
  • Een overzicht van benodigde organisatieveranderingen

Webinar

Gerelateerde oplossingen

Meer weten?

Lars Burgers

Lars Burgers

Account Manager

Benieuwd wat Journey to the Cloud voor uw organisatie kan betekenen?

Neem direct contact op:
06-81843191
lburgers@portiva.nl

Webinar on demand en eBook

Meer weten over de Journey to the Cloud en werken in de cloud? Bekijk het webinar on demand of download het eBook.

Zet dus nu samen met Portiva de volgende stap naar de toekomst.

Ja, ik wil de volgende stap zetten in mijn journey to the cloud.

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?