Backup & Restore

Volledige ontzorging voor backup van je Microsoft Cloud 

Een moderne cloud IT-infrastructuur heeft een moderne backup-oplossing nodig. All-In Backup & Restore van Portiva geeft je totale controle over je data, zonder technisch beheer.

Hoe zit het met de borging van jouw cloud-data?

Met Office 365 werkt je bedrijf helemaal in de cloud. Dat levert je enorme besparingen op en het scheelt je veel technisch beheer. Ook de kosten heb je perfect inzichtelijk en onder controle. Verder geven de cloud-oplossingen van Microsoft je de ruimte om te innoveren en effectief samen te werken met partners, leveranciers en klanten.

Maar, hoe zit het met de borging van je data? Heb je wel voldoende grip op bijvoorbeeld de bewaartermijn?

De Microsoft cloud biedt een aantal backup-functies, maar voor een bedrijfskritische omgeving heb je meer zekerheid en meer controle nodig. Je wilt zelf bewaartermijnen kunnen instellen. Je wilt je data kunnen veiligstellen, apart van de productie-omgeving. En je wilt voldoen aan interne SLA’s, privacy-eisen en wet- en regelgeving.

Dus ben je aangewezen op on premises- en/of maatwerkoplossingen. Maar je hebt je systemen toch niet naar de cloud gemigreerd om dan hoge kosten te gaan maken voor backups?

 

Backup op maat, zonder zorgen

Portiva biedt een backup-oplossing die je absolute controle, veiligheid en ontzorging biedt: All-In Managed Backup & Restore. Dat is backup voor de cloud, zonder zorgen en tegen een vast maandelijks bedrag.

Onze partner AvePoint levert een complete set tools voor het beheren van data in Microsoft-omgevingen. Deze tools maken integraal deel uit van onze Managed Services-dienstverlening en van onze projectaanpak, het PortiPlan. Ze vormen ook de technische basis voor All-In Managed Backup & Restore. Daardoor kunnen we incrementele backups van SharePoint, Exchange, OneDrive, Groups en Teams zo inrichten dat ze voldoen aan jouw RPO/RTO. Data wordt standaard een jaar bewaard.

Het terughalen van bestanden is een kwestie van minuten. Een verzoek daartoe dien je in bij ons Managed Services-team, dat het dan snel en volgens heldere, gestroomlijnde procedures afhandelt. Wij rapporteren maandelijks over de status van je backups en over het aantal restores dat we hebben gedaan.

Wat opslag betreft heb je de keuze uit private cloud (eigen datacenter), de Portiva Cloud of AvePoint Cloud (standaard), zonder dat dat de prijs verandert. Je kunt je backup dus inrichten naar de eisen van jouw branche en bedrijf.

Gratis webinar

Leren hoe het werkt? Download ons gratis webinar on demand.

Meer weten?

Jeroen Mutsaers

Jeroen Mutsaers

Sales Director

Benieuwd wat Backup & Restore voor uw organisatie kan betekenen? Neem direct contact op:
06-28087441
jmutsaers@portiva.nl

Met Portiva All-In Managed Backup & Restore…

  • heb je altijd een volledige backup van je Microsoft cloud en devices
  • voldoe je aan alle interne afspraken en SLA’s
  • heb je je handen vrij voor innovatie, zonder zorgen over backup
  • kun je 100% helder rapporteren over de status van je data
  • staan je backups in Europese datacenters
  • heb je absolute controle
  • maak je geen extra kosten voor aanvragen en uitvoeren van restores

 

Implementatie volgens het PortiPlan

Wij implementeren al onze oplossingen volgens onze bewezen projectaanpak, het PortiPlan:

Denken
Samen met jou bekijken we welke data we gaan opslaan en waar we die gaan opslaan. We krijgen dan ook een idee hoeveel opslag je nodig hebt. Als het binnen jouw organisatie nodig is, werken we ook een communicatieplan uit.

Ontwerpen
In de ontwerpfase schrijven we voor jou specifiek uit hoe onze dienstverlening eruit gaat zien, op basis van jouw SLA. Die vertalen we ook naar de technische inrichting van AvePoint.

Maken
We richten de dienst in, zorgen dat alle beveiliging in orde is en doen een aantal test-restores.

Gebruiken
We maken dagelijks backups van je data, rapporteren maandelijks over de status van de dienst en zetten bestanden terug op jouw verzoek.

Beheren
All-In Backup & Restore kan worden verbonden met de SCOM-software die wij gebruiken om systemen te monitoren. Zo kunnen we gezondheid en uptime van de backupsystemen in de gaten houden en proactief ingrijpen bij een verstoring. Als een backup problemen geeft, krijgen wij een melding. Ook dan handelt ons ervaren Managed Services-team snel en volgens beproefde standaardprocedures, zodat het probleem meestal verholpen is voordat jij er iets van hebt gemerkt.

 

Krijg weer controle over je data

Maak je cloud-strategie compleet met een cloud-based backup-oplossing die precies past bij jouw manier van werken. Krijg weer controle over je data met All-In Backup & Restore van Portiva.

Neem contact op voor meer informatie!

Stel direct je vraag

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?