Veilig werken in de Microsoft cloud.

Werken in de cloud levert je veel op. Vrij van zorgen over technisch beheer kunnen je mensen device- en locatie-onafhankelijk samenwerken met elkaar, met klanten en met partners. Maar hoe zit het met security? Ook bij werken in de cloud is databeveiliging uiteindelijk jouw eigen verantwoordelijkheid.

Office 365 en Azure beschikken over een indrukwekkend scala aan beveiligingstools. Op het gebied van dataclassificatie, monitoren van gebruikersgedrag en real-time reageren op bedreigingen en datalekken zijn er genoeg mogelijkheden om tot een zeer veilige cloud-omgeving te komen.

Maar: staan al die voorzieningen bij jou wel optimaal ingesteld?

 

Security Scan

Om daar zekerheid over te krijgen bieden we de Security Scan aan. Een snelle, maar toch zeer veelomvattende scan van je hele cloud-omgeving. Met het resultaat van de scan in handen kunnen we je precies vertellen welke acties je moet ondernemen om op weg te gaan naar 100% cloud security.

Bekijk de security scan

 

Beveiliging bij de bron

Het classificeren van je data en het toepassen van specifiek beveiligingsbeleid is erg belangrijk voor het beveiligen van je digital workplace. Omdat je documenten vanaf veel verschillende devices worden gebruikt, is het niet meer mogelijk om al die devices te beveiligen. In plaats daarvan bieden Azure Information Protection en Data Loss Prevention de mogelijkheid om per bestand of per classificatie precies te bepalen wie er wat mee mag doen. Ook bestanden die lokaal zijn opgeslagen of zich in andere cloud tools als Dropbox of Slack bevinden kun je op die manier beveiligen.

 

Gebruikersgedrag

De meeste datalekken wordt niet door de techniek, maar door mensen veroorzaakt. Gemakzucht en gebrek aan kennis kunnen ervoor zorgen dat medewerkers teveel data delen of data delen met de verkeerde mensen. Het creëren van security awareness is daarbij belangrijk. Maar er zijn binnen Office 365 ook veel mogelijkheden om gebruikersgedrag actief te monitoren en zonodig in te grijpen.

 

Wildgroei van schaduw-IT

Naarmate er meer digital natives je bedrijf binnenkomen, veranderen ook de opvattingen over het gebruik van cloud-tools. Millennials werken instinctief met de cloud. Als jouw interne systemen hen qua gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit niet bieden wat ze zoeken, gebruiken ze hun eigen tools. Het gevolg hiervan: vertrouwelijke bedrijfsinformatie in de systemen van Facebook, Google, Dropbox en andere externe partijen, buiten het bereik van jouw beheerorganisatie.

 

Portiva: partner in Office 365 en Azure security

Onze ervaring, expertise en unieke aanpak maken ons de uitgelezen partner als je in de cloud wilt werken zonder zorgen over security of compliance. Wij werken voor enterprise-organisaties zoals VodafoneZiggo, NS en Enexis, waar wij de security-afdeling ondersteunen met het beveiligen van Azure en Office 365.

 

Ervaren hoe goede cloud security eruitziet? Boek een security workshop

Een Security Immersion Experience is een workshop op maat waarin we jou en alle andere stakeholders in het proces van het monitoren van jouw omgeving en het reageren op dreigingen. Boek hem nu kosteloos.

Beleef de SIE

Thomas_Schrader_Portiva

Thomas Schrader

Teamlead Security 

Samen op weg naar een veilige cloud? Neem direct contact op:

Dit vind je vast ook interessant.

Portiva-securitywebinar-10-09-2019


Webinar on Demand
Security Awareness
Security is mensenwerk. De enige manier om te zorgen dat je én veilig, én productief bent is werken aan security awareness.

Bekijk het webinar
Portiva_banner_social_gids_5_kritische_vragen_security_800x500


Whitepaper
5 Kritische vragen over de beveiliging van je cloud-data.
Durf jij kritisch naar je cloud-security te kijken? Doe dat dan aan de hand van deze 5 vragen.

Download de gids
GettyImages-939838106


Blog
Een veilige cloud? Werk aan security awareness!
De Microsoft cloud biedt de mogelijkheid om van alles 'dicht te zetten' en zo potentiële gevaren te blokkeren. De vraag is: wil je dat ook? Want de cloud was toch bedoeld om flexibel te kunnen samenwerken?

Lees het blog