De toekomst van werk ligt in de cloud.

Werken met Office 365 zorgt voor grote kostenbesparingen op infrastructuur en beheer. De cloud biedt het gereedschap om beter samen te werken en zo jouw markten beter te bedienen. Maar welke route moet je volgen?

Als eindverantwoordelijke binnen je organisatie wil je weten wat de verdere strategische implicaties van de stap naar de cloud zijn. Als ICT-manager wil je duidelijkheid over de precieze mogelijkheden, het migratieproces, governance, compliance, vereiste opleidingen en de impact op het development-proces. Als manager of business owner wil je weten hoe je met Office 365 bedrijfsprocessen beter kan ondersteunen en hoe je zorgt voor een soepele adoptie van cloud tools.

 

Onze succesvolle aanpak

Het PortiPlan loodst je via een maat gemaakt traject naar de cloud. De eerste fase van het PortiPlan richt zich altijd op deze drie vragen:

  1. Wat kan een overstap naar Office 365 je opleveren?
  2. Waar staat jouw organisatie nu op het gebied van (cloud)architectuur?
  3. Wat moet er als eerste aangepakt worden?

Deze ‘denkfase’ geeft duidelijke inzichten in de huidige status en een roadmap met heldere prioriteiten om jouw journey to the cloud te beginnen.

 

Snel beginnen met een goed advies

Portiva helpt je bij het zetten van de eerste stap in jouw reis naar de cloud. Daarom bieden we een kort, maar intensief adviestraject waarin we op basis van workshops en individuele interviews in kaart brengen…

  • … waarom je naar Office 365 wilt. Waar verwachten we de meeste winst? Hoe kunnen we die winst maximaliseren?
  • … aan welke richtlijnen je data moet voldoen. Bent je gebonden aan NEN- of ISO-richtlijnen? Is er relevante wetgeving die om compliance vraagt? Zijn er op juridisch gebied veranderingen te verwachten?
  • … hoe je cloud-initiatieven kunt ondersteunen. Is jouw organisatie voldoende in staat de nieuwe manier van werken te adopteren?

Onze business consultant spreekt met alle betrokken personen en geeft snel een beeld van waar je staat met betrekking tot de cloud. We sluiten het traject af met een demonstratie van je verdere mogelijkheden. We laten zien hoe je die mogelijkheden kunt gaan realiseren, waarbij we je natuurlijk zoveel mogelijk ontzorgen. Deze reis werken we uit in concrete scenario’s die als basis kunnen dienen voor jouw businesscases.

 

Voor ieder perspectief een specialist

Omdat een overstap naar Office 365 veel aspecten heeft, betrekt de business consultant van Portiva intern verschillende specialisten bij het schrijven van het adviesrapport. Zo weten we zeker dat we je het hele verhaal vertellen, zonder verrassingen achteraf.

 

Overstappen naar Office 365 met Portiva geeft je:

  • Snel inzicht in jouw situatie en mogelijkheden.
  • Een roadmap naar lagere kosten en snellere innovatie.
  • Duidelijke prioriteiten.
  • Een overzicht van benodigde organisatieveranderingen
Daan-Huttenga_B2A2947

Daan Huttenga

Operations Director

Klaar om in de cloud te gaan werken? Of juist nog veel vragen? Neem direct contact op:

Dit vind je vast ook interessant.

Portiva_adoptietraject_office365_800x500


Blog
Heb je bij Office 365 een adoptietraject nodig?
Overwin weerstand in je organisatie met een gestructureerde aanpak. Maar hoe pak je dat aan? En heb je bij een bekend en vertrouwd pakket als Office eigenlijk wel een adoptietraject nodig? 

Lees het blog
Portiva_wod_gebruikersgedrag_monitoren_800x500


Webinar on Demand
Gebruikersgedrag monitoren in Office 365
Gebruikersgedrag is de belangrijkste bron van datalekken en dataverlies. In deze video laten we je zien hoe je gebruikersgedrag monitort in Office 365.

Bekijk het webinar
Royal_Boskalis_Westminster_Headquarters--1


Klantcase
Sharepoint cloud-migratie
voor Boskalis
Boskalis is niet alleen een toonaangevende baggeraar en maritiem dienstverlener, het bedrijf loopt in zijn sector ook voorop bij het benutten van de mogelijkheden van de cloud. 

Lees de klantcase