Succesvolle adoptie.

Wordt Office 365 bij jou wel optimaal gebruikt? Nu je je digital workplace hebt ingericht, wil je er het maximale uithalen. Maar hoe doe je dat als mensen een verkeerd beeld hebben van wat Office 365 is en/of willen vasthouden aan de oude manier van werken? Portiva helpt je met een concreet stappenplan naar succesvolle adoptie van Office 365.

Innoveren is veel meer dan techniek alleen. Ondersteuning, duidelijke sturing en training helpen mensen om nieuwe technologie een echt functionele plek in hun werkproces te geven. Dat zorgt voor hogere productiviteit, tevreden medewerkers en optimaal rendement uit je ICT-investeringen.

 

Hindernissen bij adoptie

Herken je de volgende uitdagingen bij het effectief gebruiken van Office 365 en andere cloud-technologie?

  • Hoe zorg ik dat intranet en digitale werkplek ook echt gebruikt worden?
  • Mijn mensen denken dat Office 365 heel ingewikkeld is
  • Hoe migreer ik mijn file servers naar Office 365?
  • Mijn mensen gebruiken Dropbox, WhatsApp en Slack om bestanden uit te wisselen
  • Gebruikersgedrag is een bedreiging voor mijn dataveiligheid

Allemaal issues die in een succesvol adoptietraject worden aangepakt. Daarom zijn we bij Portiva niet alleen met technologie bezig, maar zetten we ons vooral ook in om organisaties te helpen 100% rendement uit Office 365 te halen.

 

Onze aanpak van adoptie

Een gestructureerde, stapsgewijze aanpak is de basis van onze adoptie-aanpak.

  • Eerst brengen we de situatie in kaart met onze Adoptiescan
  • Dan brengen we de stakeholders bij elkaar en stellen we een adoptieteam samen
  • Als iedereen is doordrongen van het gezamenlijk belang van adoptie, maken we een 'adoptiebouwplan' dat we omzetten in een set organisatiebrede adoptie-acties
  • Binnen organisaties zijn veel verschillende gebruikers, dus voor iedere groep eindgebruikers en iedere afdeling maken we afzonderlijke plannen en starten we trajecten op maat
  • Na een grondige evaluatie kunnen we verder op basis van 'adoptie-as-a-service', waarbij we je continu terzijde staan bij de adoptie van nieuwe technologie
Bram-Slits_B2A3032

Bram Slits

Business Consultant

Je digital workplace optimaal gebruiken? Neem direct contact op:

Dit vind je vast ook interessant

Portiva adoptie webinar - starten met cloud-adoptie


Webinar on Demand
Starten met cloud-adoptie
Adoptie- & businessconsultant Bram Slits vertelt hoe de roadmap naar succesvolle adoptie er uitziet en wat jouw eerste stappen moeten zijn.

Bekijk het webinar
GettyImages-1160428057


Blog

Heb je bij Office 365 een adoptietraject nodig?
Overwin weerstand in je organisatie met een gestructureerde aanpak. Maar hoe pak je dat aan? En heb je bij een bekend en vertrouwd pakket als Office eigenlijk wel een adoptietraject nodig? Het antwoord daarop is nee. En tegelijk ook ja.

Lees het blog
Portiva_Adoptie_ABC


Whitepaper
Succesvol ICT-oplossingen implementeren met de ABC-aanpak van Portiva
Wil je dat je cloud-ICT door de hele organisatie effectief en optimaal gebruikt wordt? Met onze ABC-aanpak kun je jouw digitale oplossingen nog succesvoller implementeren en toepassen.

Download de pdf