Nieuws

Ondersteuning SharePoint 2010 workflows stopt

20200525-header-web-blog-security-awareness-training

Microsoft heeft aangekondigd dat SharePoint 2010 workflows binnen SharePoint Online per 1 november 2020 niet meer worden ondersteund. Wat betekent dit voor jou en je organisatie en hoe kunnen wij je hierbij helpen? 

Wat gaat er gebeuren?

  • SharePoint 2010 workflows worden uitgefaseerd voor klanten die gebruik maken van SharePoint Online/ Microsoft 365.
  • Microsoft biedt twee alternatieven: SharePoint 2013 workflows of Power Automate. Wij adviseren over te stappen naar Power Automate, omdat dit een toekomst vaste en moderne oplossing is. Onze verwachting is namelijk dat ook de SharePoint 2013 workflows op termijn komen te vervallen.

Maak je gebruik van workflows in SharePoint Online? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van de SharePoint 2010 workflow engine. Wij adviseren je dan om snel actie te ondernemen! Om de continuïteit van je business processen te waarborgen moet je de workflows migreren of opnieuw aanmaken. Let op: dit kan ook gelden voor Nintex workflows!

Hoeveel tijd heb ik nog?

  • Per 1 augustus 2020 worden SharePoint 2010 workflows uitgezet voor nieuwe tenants.
  • Per 1 november 2020 wordt het aanmaken, wijzigen én uitvoeren van SharePoint 2010 workflows uitgezet voor bestaande tenants. Dit betekent dus dat de bestaande 2010 workflows vanaf dat moment niet meer werken.

Maar ik gebruik helemaal geen SharePoint 2010 workflows, toch?

  • Om te controleren of er binnen jouw omgeving 2010 workflows gebruikt worden, kun je gebruik maken van de SharePoint Modernization Scanner tool van Microsoft.
  • Het Workflow Report uit deze scanner geeft je o.a. inzicht in welke sites en lijsten gebruik maken van de oude workflows en of je de verschillende onderdelen van de workflows kunt upgraden naar Power Automate.
  • Uiteraard kunnen wij je helpen met het uitvoeren en beoordelen van deze scan en het eventueel migreren van oude workflows, lees hieronder hoe.

Hoe kan Portiva je helpen?

We helpen je graag bij het verkrijgen van inzicht rondom jouw workflows en de migratie hiervan.

Boek een Power Automate Assessment

Met ons Power Automate Assessment geven we inzicht in welke workflows waar worden gebruikt. In een dag scannen onze business process experts jouw omgeving op SharePoint 2010 workflows. We rapporteren duidelijk welke workflows waar worden gebruikt en geven inzicht in hoe complex het is om ze te upgraden naar Power Automate. We bepalen samen de impact van een migratie op zowel de gebruikers als het business proces.

Het resultaat is een duidelijke roadmap en stappenplan om te migreren. Op die manier ben je direct klaar voor de toekomst en kunnen jouw business processen blijven werken zoals je mag verwachten.


Bekijk het webinar

Onze business process experts Albert-Jan en Remco hebben een webinar gegeven waarin ze je alles vertellen over Power Automate en de best practices voor migratie. Bekijk hier de opname van het webinar.

Meer weten?

Heb je vragen naar aanleiding van deze mail? Stuur mij gerust een reply op dit bericht. Of bel met onze Managed Services afdeling op 085 4897661.

 

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig hoe wij je kunnen helpen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.