Nieuws

Bliksemstage scholieren Oosterlicht College

Donderdag 22 maart ontvingen wij zeven scholieren van het Oosterlicht College in Nieuwegein voor een Bliksemstage, een initiatief van JINC. Deze dag lieten wij hen kennismaken met Portiva, onze Portivanen en ons werk als ICT-dienstverlener.

Na een korte introductie door onze CTO Maarten Eekels, was het voor de scholieren tijd om zelf aan de slag te gaan. Jean-Paul van den Bogert, consultant bij Portiva, had een opdracht voorbereid met de HoloLens, waarbij ze moesten bedenken hoe de HoloLens toegepast zou kunnen worden in het bedrijfsleven. En uiteraard mochten ze de HoloLens ook zelf uitproberen. Een bijzondere ervaring voor de scholieren. De Bliksemstage werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch op het Oosterlicht College.

Over JINC

JINC heeft als doelstelling om alle kinderen in Nederland de kans te geven om hun talent te ontwikkelen. Zij werken vooral met kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen en proberen. Met o.a. de Bliksemstages geven zij hen een goede start op de arbeidsmarkt te bieden. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Formulier