Blog

Je ICT-middelen optimaal geadopteerd in je organisatie

Zo pakken wij dat aan bij Portiva

Een vlekkeloze integratie van al je ICT-oplossingen vraagt om een goed adoptietraject. De Portiva ABC-aanpak levert een structurele oplossing, terwijl de uitvoering volledig flexibel blijft.

Voor adoptietrajecten van ICT is dit wat ons betreft de uitdaging: maatwerk leveren voor de organisatie, medewerkers meenemen in een verandering en tegelijkertijd zorgen voor een soepele introductie van - en meer draagvlak voor - nieuwe ICT.

De Portiva ABC-aanpak is hiervoor onze beproefde werkwijze. We zetten bewezen adoptiebouwblokken in om ervoor te zorgen dat nieuwe ICT-oplossingen, waar je waarschijnlijk flink in investeert, daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Schaduw-ICT wordt tegengegaan, wat jou dan weer helpt te voldoen aan de AVG.

Meetbaar resultaat

Om het resultaat meetbaar te maken, starten we altijd met een nulmeting. Zo kun je aan het eind van het traject concrete verbeteringen zien in je efficiëntie en in het gebruik van je cloudtoepassingen. Bijvoorbeeld omdat medewerkers minder fouten maken en minder tijd nodig hebben om de juiste informatie te vinden. Ook je databeveiliging zal verbeteren, want schaduw-ICT en ander gebruikersgedrag zijn tegenwoordig de belangrijkste factor bij security. Zo levert de Portiva ABC-aanpak snel een duurzaam en schaalbaar resultaat.

Vier fases

De ABC-aanpak bestaat uit vier fases: advies, activatie, bouw en commitment (voor de oplettende lezer: het is dus eigenlijk AABC, waar advies een opmaat is naar de daadwerkelijke ABC fasen van gebruikersadoptie). Het proces begint met de Portiva Adoptiescan. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De huidige van de organisatie
  • De gewenste situatie van de organisatie
  • De veranderbereidheid van medewerkers en organisatie
  • De impact op de organisatie
  • Zo creëren we samen een adoptieplan op maat. Dat doen we in lijn met het Portiplan, onze eigen gestructureerde projectaanpak.

De basis voor de succesvolle gebruikersadoptie van nieuwe ICT in je organisatie wordt gelegd met behulp van onze adoptiebouwblokken. Onze bouwblokken zijn wat ons onderscheidend maakt. Ze zijn gebaseerd op onze ervaringen in de praktijk. Met deze standaard bouwblokken kunnen we snel aan het werk, en toch maatwerk leveren.

Download de whitepaper

Benieuwd naar de A, de B en de C? Meer weten over ons plan? En op welke unieke bouwblokken we onze adoptie funderen? Download dan nu gratis de whitepaper 'Succesvolle adoptie volgens Portiva: de ABC-aanpak.'

Vul hiernaast het formulier in.

Download de whitepaper