Blog

Modern Workplace

Interview: onboarding tijdens lockdown

Marco Faasse - onboarding tijdens lockdown

Het corona-virus zet de wereld op zijn kop. Mensen werken gedwongen thuis, raken hun baan kwijt of gaan juist opzoek naar iets nieuws. Marco Faasse behoort tot de laatste categorie. Hij nam juist in Corona tijd een sprong in het diepe en tekende een contract bij ons; Portiva. Per 1 april is hij gestart in de rol van Account Manager Security. Maar hoe is het eigenlijk om te starten bij een nieuwe organisatie in deze tijd? Zijn ervaring beschrijft hij als heel bijzonder ‘’Je leert je team en andere collega’s op een hele andere manier kennen en ik kan de files ontlopen, das altijd een meevaller.’’

"Begrijp me niet verkeerd, het is inderdaad best raar. Gesprekken voor een eventuele overstap naar Portiva waren net een beetje rond voordat dit hele circus losbarstte. De realisatie dat ik op 1 april zou gaan starten maar eigenlijk niemand zou gaan zien was er echt wel. Maar ik ben er met een open blik in gegaan.

We kunnen ontzettend veel online en via Teams doen, waardoor het werk zelf niet zo’n probleem is. Maar het is natuurlijk wel een uitdaging om een klik te krijgen met je collega’s als je ze nog nooit hebt gezien. Je loopt niet even langs om een kopje koffie te doen of doet een rondje kantoor om je voor te stellen. De vraag: Hoe word ik succesvol in deze rol, bij een organisatie waar ik fysiek niemand kan ontmoeten? Ja die heeft wel meerdere malen in mijn hoofd rondgespookt".

Als salesman een beangstigende gedachte, want hoe kun je een relatie met klanten opbouwen als je niet fysiek op bezoek mag.

"Ik ga natuurlijk nu anders te werk. Omdat je niet langs mag bij de klant is alles online en kan dit dus vanuit het comfort van je eigen huis. Het maakt het wel moeilijker om snel een band met je klant op te bouwen. Het blijft toch een scherm waar je tegen praat, je kunt moeilijk emotie overbrengen en je moet natuurlijk wel interessant genoeg blijven om de persoon aan de andere kant van de lijn bij je verhaal te houden.

Maar ik heb nu juist hele leuke gesprekken met klanten, die door het thuiswerken soms ook net wat meer ontspannen de tijd hebben om bij te praten. En daar komen dan hele leuke dingen uit, die wellicht in de 'normale' tijd niet naar voren waren gekomen. Zo gaan we nu bij een klant iets doen waarover we eerder nooit in gesprek zijn geweest, maar wat toevallig via allerlei omwegen ter sprake kwam. Da’s leuk”.

Onboarden bij een nieuw bedrijf, en dat helemaal online. Dat is echt wel even anders. Want, hoe maak je goed contact met collega’s en leer je alle ins and outs van het bedrijf?

‘’Ik werd goed begeleid in het begin. De eerste paar dagen waren er allerlei online meetings gepland zodat ik toch mijn collega’s even kon zien en Judith van HR heeft me van alles uitgelegd over de structuur van het bedrijf.

Elke ochtend had ik standaard een online meeting staan met Eric, mijn manager. Dan bespraken we wat er allemaal te doen was die dag en hoe alles in zijn werk gaat bij Portiva. Ik had verder het geluk dat we destijds dagelijks als afsluiter van de dag bij elkaar kwamen in een online Teams marketing & sales meeting. Soms veranderde dat gewoon in lullen om niks, blij dat we even andere mensen zagen. Juist dat, dat lullen om niks heeft me wel een hele nieuwe kant van mijn collega’s laten zien die ik anders misschien niet zo snel had leren kennen".

Er zijn zat mensen die het thuiswerken vreselijk vinden. Het kan moeilijk zijn om je gedachten erbij te houden, juist omdat er zoveel om je heen kan gebeuren. Kinderen, verbouwing, huisdieren, noem het maar op. Dan is gefocust blijven soms niet de makkelijkste opgave, maar Marco kan zich hier totaal niet in vinden.

"Stiekem vind ik het thuiswerken heerlijk. Ik ben totaal geen ochtend mens dus ik sta wat later op en werk wat langer door. Heerlijk in mijn joggingsbroek met een verse espresso achter mijn laptop en dan sta ik volledig aan. Er zijn ook zoveel dingen die ik nog wil doen.

Ik zit vol moet ideeën dus eigenlijk zitten er nooit genoeg uren in een dag. Ik vond het in de eerste maanden erg lastig om ’s avonds te stoppen. Het voelde niet als werk maar meer een hobby. Bellen van de klanten, maken van een voorstel, ontwikkelen van nieuwe concepten, schrijven, bloggen, whitepapers. Allemaal cadeautjes. Het is heel anders werken dan normaal en het zal voor anderen misschien wel anders zijn, maar ik ben juist nu goed bezig".

En je bent ook druk bezig de verdere uitwerking van onze diensten op het gebied van security?

"Ja klopt. We hebben nu juist de tijd om onze security propositie goed op de kaart te zetten. We deden al ontzettend veel dingen, maar lieten soms na dat ook naar buiten toe uit te dragen. Dat gaat veranderen!" Marco ziet de toekomst van thuiswerken wel rooskleurig in. "Vooropgesteld hebben we natuurlijk niet zoveel keuze, het is hoe het is.

Als ik om me heen kijk zie ik wel dat mensen onwijs creatief worden. Natuurlijk is het erg vervelend voor bepaalde beroepsgroepen maar toch worden er zelfs door die mensen veel creatieve dingen bedacht die normaliter nooit voorbij zouden komen om toch dat beetje inkomen te krijgen. Mensen verbroederen en het gevoel van samen komen we erdoorheen is sterk. Dus ja, ik zou dit nog wel even vol kunnen houden!"

Vraag een Security Quick Scan aan