Blog

Microsoft Teams

Modern Workplace

Teams

WOL

Working Out Loud

Betrokkenheid en Working Out Loud

Banner Blog Betrokkenheid en WOL
Working Out Loud met Teams: maak ruimte om een verhaal te vertellen

In Teams aan een document werken, een planning maken, vergaderen of overleggen via de chat: het zijn allemaal normale dingen voor een team van thuiswerkers. Maar is dat wat samenwerken is? Horen bij leuk en goed samenwerken niet ook het informeel uitwisselen van kennis of om advies vragen? En hoe zit het met vertellen over je weekend, bijpraten over persoonlijke dingen of het uitwisselen van anekdotes bij de koffie?

In 2005 introduceerde Microsoft de term ‘Het Nieuwe Werken’. Ongeveer een jaar geleden veroorzaakte het coronavirus de eerste lockdown, die 15 jaar ontwikkeling op dit gebied in een razende stroomversnelling bracht. Inmiddels weet een kind van 7 dus hoe je een Teams-meeting aanmaakt en is de basis van digitaal samenwerken voor vrijwel iedere kantoorwerker gesneden koek. Eén ding waar de meeste bedrijven nog niet tevreden mee zijn, is het ontzettend belangrijke informele gedeelte van samenwerken.

Working Out Loud. 

Working Out Loud is een samenwerkingsstijl waarbij je bewust mensen betrekt bij wat je aan het doen bent. Je meldt aan iedereen voor wie het relevant kan zijn wat je probeert te bereiken en maakt zo gebruik van de kennis van je teamgenoten. Omgekeerd houd je jezelf ook beschikbaar om naar het verhaal van iemand anders te luisteren en jouw kennis bij te dragen. Dit is iets wat we onbewust doen als we bij elkaar in een ruimte zijn. Je roept, tegen niemand in het bijzonder: ‘waarom is het CRM vandaag zo traag?’ En je krijgt antwoord van iemand die toevallig iemand van IT gesproken heeft vanochtend. Een simpel voorbeeld van hoe operationele kennis zich via informele kanalen door een organisatie verspreidt. Maar bij thuiswerken en digitaal samenwerken loop je het risico dat deze informele kanalen verdwijnen en moet je op zoek naar manieren om mensen betrokken te houden en iedereen ruimte te geven om dingen te delen.

Laagdrempelig en vertrouwd. 

Sommige mensen zoeken van nature naar een manier om dat te doen. Die schrijven bijvoorbeeld een blog op het intranet, posten op het interne sociale netwerk of schrijven zelfs een mail naar alle collega's. Maar voor veel mensen is dit een brug te ver. Een berichtje in een Teams-groep is dan een laagdrempelige manier om je collega's toch te laten weten wat je bezighoudt of waar je naar op zoek bent. Vaak leidt zo'n bericht tot een nuttige uitwisseling van ideeën. Soms is het ook genoeg om even iets te kunnen delen in een vertrouwde omgeving, zoals je dat op kantoor bij de koffie zou doen.

De digitale koffiecorner.

Over koffie gesproken... Voor een aantal klanten hebben we inmiddels virtuele koffiecorners gemaakt. Zo'n koffiecorner is een doorlopende Teams-meeting waarin iedereen op ieder moment kan deelnemen. Die kun je zo aanpassen dat iedereen kan zien wie er in de koffiecorner is. Of je maakt een vaste afspraak om dagelijks even digitaal bij elkaar te komen. Zo houd je, ook vanuit huis, feeling met wat er 'op kantoor' gebeurt. En dat is nodig, want thuiswerken kan afstandelijk voelen, door het gebrek aan toevallige ontmoetingen en persoonlijke gesprekken. Zo zie je dat Teams niet zomaar een app is, maar een manier om de manier waarop je samenwerkt en de manier waarop je dagelijks met elkaar omgaat te verbeteren.

Nieuwsgierig? 


Digitaal samenwerken is veel meer dan een technische verandering. Digitaal samenwerken met Microsoft Teams verandert hoe we omgaan met werk, management, afspraken en processen.

Dit keer schreven we speciaal 3 varianten voor elke professional in HR, MarCom en Sales. Download de variant die bij jou als professional past en haal vandaag nog het maximale uit Microsoft Teams!

Download direct!