Dataclassificatie.

Grip op je data voor optimale cloud security.

Data security is veranderd.

Een migratie naar de cloud verandert niet alleen de opslag van je documenten, maar ook het gebruik van je data. Medewerkers werken vanaf een groot aantal verschillende devices en nodigen niet alleen collega’s, maar ook klanten, leveranciers en partners uit om aan documenten te werken. Dat vraagt een totaal nieuwe visie op data security.

Bij on-premises installaties lag de nadruk op het beperken van device-toegang. Op de moderne digitale werkplek verschuift de beveiliging van het device naar het document. Dataclassificatie in Microsoft 365 geeft ieder document zijn eigen regels. Wil je niet dat een als ‘vertrouwelijk’ geclassificeerd document op een privé-device bekeken wordt? Dan houdt Microsoft 365 dat tegen. Mogen persoonsgegevens niet extern gedeeld worden? Ook dat stel je makkelijk in.

Dataclassificatie in Office 365 / Microsoft 365 doe je met Azure Information Protection (AIP). AIP past op ieder document het gekozen beveiligingsbeleid toe en handhaaft dat, waar het document ook staat. Of dat nou in de Downloads-map van een medewerker is, of op de harde schijf van een openbare computer ergens. Zo heb je altijd grip op je data, ook in een divers en soms onoverzichtelijk cloud-landschap.

Structuur + inzicht + controle = optimale cloud security

  • Laat je medewerkers flexibel en effectief met externen samenwerken aan documenten, zonder dat ze het beveiligingsbeleid handmatig hoeven toe te passen.

  • Automatische handhaving van security policies. Niemand kan per ongeluk een vertrouwelijk document met de verkeerde mensen delen.

  • Ook offline ‘weet’ een document wie het wel én wie het niet mag openen.

  • Real-time monitoring van wat er met je data en documenten gebeurt. Inclusief intelligente signalering bij verdachte activiteit.

  • Het classificeren van data dwingt je om na te denken over welke data je hebt en met wie je ze deelt. Dat geeft inzicht en hogere security awareness.

Classificeren, labelen en beveiligen van je bedrijfsdata

 

Meer weten over de praktijk van dataclassificatie in Microsoft 365? In dit webinar on demand staat Azure Information Protection (AIP) centraal, de tool die zorgt dat je makkelijk al je Office-data kunt labelen, monitoren en terugvinden.

Maar security houdt natuurlijk niet op bij classificeren en labelen. Daarnaast moet je effectief, bruikbaar beveiligingsbeleid ontwikkelen. Daarom leren onze experts je ook hoe je dat beveiligingsbeleid instelt, specifieke documenten traceert en dataverlies voorkomt.

Bekijk het webinar on demand “Classificeren, labelen en beveiligen van je bedrijfsdata” en start nu met dataclassificatie.

Icoon security

Bekijk het webinar on demand.