Nieuw uiterlijk Microsoft Office 365 menu

Menu Office 365 krijgt een facelift

Microsoft heeft het menu van Office 365 een facelift gegeven. Met het nieuwe menu wil Microsoft de gebruikers meer gepersonaliseerde inhoud geven om mee te werken. Het wordt makkelijker om te schakelen tussen de verschillende apps en het terug vinden van je recente documenten. Office 365 omgevingen die op First Release staan zullen deze update eerst krijgen, vervolgens krijgen alle overige Office 365 omgevingen de update. In dit artikel gaan we in op de nieuwe functionaliteiten die toegevoegd zijn.

 

Het nieuwe Office 365 menu

  1. De link Office 365 stuurt je naar Office.com  hier vind je een overzicht van alle Apps en documenten waar je mee bezig bent.
  2. Apps, hier zie je een overzicht van de Apps die je het meest gebruikt.
  3. Alle Apps, geeft je een overzicht van alle Apps die beschikbaar zijn voor je eventueel vind je hier ook applicaties die door de organisatie aangeboden worden.
  4. Documenten, geeft je een overzicht van je meest recente documenten, zo kan je snel weer verder waar je gebleven bent. De knop Nieuw laat je direct een nieuw. Word/Excel/PowerPoint/Sway bestand te maken wat vervolgens in OneDrive opgeslagen wordt.
  5. Meer documenten, stuurt je naar Office.com waar je en overzicht krijgt te zien van je meest recente documenten.

 

Office.com

Door op punt 1 (Office 365) te klikken kom je op Office.com. Office.com is een makkelijke URL die je helpt om in te loggen op Office 365 en geeft je toegang tot al je Apps, documenten, sites en collega’s. Daarnaast kan je makkelijk en snel zoeken in de hele Office 365 omgeving.

Alle Apps

Door op punt 3 (alle Apps) te klikken kom je in een sub-menu uit waar je een overzicht hebt van alle Apps die beschikbaar zijn gemaakt vanuit je organisatie en in Office 365. Je kan hier ook makkelijk zoeken naar een specifieke App, wel zo handig.

Meer documenten

Punt 5 (meer documenten) stuurt je naar een overzicht van je meest recente, favoriete en documenten die gedeeld zijn met je. Hier kan je direct aan de slag met een nieuw document of een bestand document.

Meer focus op Office 365

Het is met het nieuwe menu structuur Microsoft gelukt om de intelligentie die meer en meer in Office 365 tevoorschijn komt ook in het menu te bouwen. Apps tonen op basis van gebruik of recente documenten tonen geeft de gebruiker veel gemak in het menu. Het nieuwe menu legt ook meer focus op dé landingspagina van Office 365 namelijk Office.com. Al met al dus een goede update waar we veel plezier van gaan beleven.

 

Neem contact op

info@portiva.nl

Coltbaan 4E
3439 NG Nieuwegein

+31 (0)85 - 489 1008

Meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte

Als CTO van Portiva hou ik je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Laat je email adres achter en we houden je op de hoogte. Bedankt!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Share This